Як може розвалитися Росія: озвучено сценарій кавказького емірату

Фото: goloskarpat.info

Представники російської глибинки, а також національних республік, на відміну від Москви, ближче і чіткіше сприймають реалії відкритої війни проти України – саме вони можуть стати "пусковим механізмом" для розвалу Російської Федерації.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив Віктор Ягун, генерал-майор запасу СБУ.

За його словами, на тлі постійних "прильотів" на територію РФ різних літальних апаратів та встановлення систем ППО у великих містах все частіше можна спостерігати відмінності між різними регіонами. Так, жителі національних республік та глибинок Росії більш тверезо сприймають ситуацію на відміну від Москви.

Читайте також: Як Путін намагається утримати Росію від розвалу: названі два ключові моменти

"У разі тієї ж "часткової мобілізації" ми бачили, що протести в Дагестані стали для російської влади холодним душем. Потім в Інгушетії у відповідь на невдоволення населення влада ввела режим "контртерористичної операції". Північний Кавказ був і залишається пороховою бочкою РФ", - пояснив він.

Віктор Ягун також розповів, що існує версія розгляду Кадировим варіанта не просто самостійної Чеченської республіки, а створення окремого "емірату", який може об'єднати всі кавказькі народи.

"Для РФ це був би вибуховий прецедент. Не виключаю, що над цим уже працюють не лише наші спецслужби, а й спецслужби партнерів. Чим швидше у РФ розпочнуться внутрішні проблеми, тим простіше нам буде на фронті", - резюмував генерал-майор запасу СБУ.

Раніше ми писали, що вплине на ймовірний розпад Росії.

  • Вас може зацікавити:

Від Гітлера до Путіна: навіщо політики користуються послугами астрологів

Імовірність гранично висока: чи буде розпад Росії після відходу Путіна

Чи буде жорсткішим все: чи є ймовірність захоплення Кадировим і Пригожиним влади в Росії