RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

23 вересня

Всі новини

Пєсков зробив цікаву заяву щодо створеної у Бєлгородській області "буферної зони"

Спікер Кремля Дмитро Пєсков назвав "новими практиками" обмеження в'їзду на прикордонні території Білгородської області РФ.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

На питання, чи означає це рішення провал операції зі створення "санітарної зони", Пєсков відповів: "Ні, не означає. Ця операція триватиме, вона триватиме до успішного завершення. Поки що вона не завершена, тривають варварські атаки київського режиму на цивільну інфраструктуру. З тим, щоб вжити заходів для забезпечення безпеки населення, запроваджуються нові практики”.

16 липня білгородський губернатор заявив про обмеження в'їзду до 14 населених пунктів області, розташованих неподалік від кордону з Україною. Причина - "вкрай складна оперативна ситуація". В'їзд заборонено для громадського транспорту та таксі. Бажаючим туди треба заздалегідь подати заявку.

Нагадаємо, у березні 2024 року російський диктатор Володимир Путін пригрозив створити в Україні "санітарну зону" через удари по території Росії. Вона мала бути на відстані, з якої українська армія не зможе дістати до території РФ.