RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

Через курський прорив осінній призов в армію РФ назвали смертельно небезпечним

На тлі успішної військової операції ЗСУ в Курській області РФ осінній призов до армії становить для російських військовозобов'язаних смертельну небезпеку.

Про це попередила росіян "Медуза".

Видання підкреслює, що після початку операції ризики для призовників значно зросли.

"Якщо ви ризикуєте потрапити під осінній призов - підготуйтеся до нього заздалегідь. Не забувайте: влада зробила життя призовників набагато складнішим - у тому числі за допомогою електронного реєстру, який почне працювати вже 1 листопада", - пише видання.

Призовникам радять вивчити підстави для відстрочки чи звільнення від служби. Також одна зі стратегій – свідомий прийом ризику обмежень, штрафів та кримінальної відповідальності за ухилення від призову. У цьому випадку радять продумати, як захищатись при облаві, якщо намагатимуться примусово відправити у війська.

Росіянам нагадали, що у 2023 році після рейдів загонів ГУР до Білгородської області солдати термінової служби складали основу "полків прикриття кордону". Аналогічна ситуація складається й у Курській області. Серед убитих і взятих у полон російських військових багато строковиків.

Як повідомляв "Апостроф", у Курській області під час боїв з ЗСУ загинуло дуже багато строковиків, які спочатку служили у Підмосков'ї, а потім їх перевели до Курська.