RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

В ISW пояснили візит Путіна в Баку «незручною ситуацією» в Курській області

Російський диктатор Володимир Путін своїм візитом до Азербайджану намагався відвернути увагу від "незручної ситуації" у Курській області, де ЗСУ продовжують наступ.

Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що зустріч з президентом Азербайджану Ільгамом Алієвим также мала метою показати Путіна як ефективного дипломата

Аналітики звернули увагу, що російські державні ЗМІ зосередилися на цій поїздці, висвітлюючи найдрібніші деталі, ймовірно, частково для того, щоб відвернути увагу від незручної ситуації в Росії, наповнивши інформаційний простір демонстрацією глобальної дипломатичної активності Кремля та його нібито успіхів.

Підкреслюється, що водночас ЗСУ продовжували наступати в Курській області.

"Час цього візиту примітний, враховуючи поточну ситуацію в Курській області та зусилля Кремля применшити масштаби та наслідки українського вторгнення", - зазначили у ISW

Аналітики підкреслили, що реакція Кремля на військову операцію у Курській області ще раз показала, що внутрішні пріоритети Кремля все більше орієнтуються на стабільність режиму, особливо протягом останнього року.

Також в ISW вказали на теперішню тенденцію у діях Путіна зберегти ядро лояльних силовиків у владній вертикалі, особливо після бунту Євгена Прігожина. Цю динамику особливо викрила курська операція ЗСУ.

"А подальша реакція Кремля на вторгнення ще більше підкреслює дедалі більшу залежність від офіцерів і структур безпеки, а не від більш політично чи економічно орієнтованих внутрішніх структур", - вважають американські аналітики.

Раніше у Росії висміяли Путіна за візит до Азербайджану на тлі успіхів ЗСУ в Курській області.