RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

«ПВО взарвалі!»: в Генштабі розкрили деталі, куди «прилетіла» ракета в Новошахтинську

В ніч на 21 серпня в Ростовській області було "гучно" - місцеві у Новошахтинську скаржились на влучання ракети в російську систему ППО. Генштаб розкрив деталі нічного удару.

Матеріал підготував "Апостроф".

Місцевий губернатор писав, що близько першої години ночі силами ППО на заході Ростовської області нібито збили ракету. Зауважували, що жодних руйнувань та жертв немає. Натомість місцеві писали, що вони прокинулись від гучного вибуху, виглянули у вікно та побачили, як горить поле поруч із будинками. Перед цим чули свист. В російських пабліках помітили, що дрони з таким звуком не літають.

В Генеральному штабі України відзвітували, що вночі 21 серпня підрозділи Військово-Морських Сил Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони завдали удару по позиції зенітного ракетного комплексу С-300 противника, розташованого біля населеного пункту Новошахтинськ Ростовської області рф.

Ці комплекси - С-300 - російські загарбники використовують зокрема для ударів по мирних містах України, руйнуючи житлові будинки та тероризуючи цивільне населення.

"За результатами об’єктивного контролю спостерігались вибухи у визначених точках прицілювання. Точність ураження дорозвідується", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що "голосно" цієї ночі було також і під Москвою. Місцевий мер заявив, що на російську столицю була здійснена одна з наймасштабніших атак.