RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

"Путін не мститься": Портников пояснив причини нової ракетної атаки РФ

Очільник Кремля Володимир Путін пішов на масштабний обстріл України 26 серпня в рамках старої стратегії щодо ускладнення мирного життя українців, а не через помсту за окупацію ЗСУ певних територій РФ.

Про це повідомив журналіст Віталій Портников у своєму блозі.

"Путін не мститься, не треба вигадувати. Путін намагається втілити власний план щодо ліквідації української державності та приєднання територій України до Росії. А коли бачить, що його військам не вдається виконати цю задачу – тоді здійснює заходи по перетворенню України на пустелю. Саме з цим можна пов'язати нову ракетну атаку росіян", - заявив він.

Журналіст закликав звернути увагу на те, куди цілились росіяни під час масштабного обстрілу, щоб зрозуміти мотивацію військово-політичного керівництва країни-агресорки.

"У цій атаці на велику кількість українських областей, яка призвела до ушкодження інфраструктури, загибелі мирних українських громадян, було важливе фактологічне навантаження – те, що російські війська поцілили по території Київської гідроелектростанції", - пояснив Портников.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що масований удар росіян по Україні 26 серпня був націлений на критичну цивільну інфраструктуру, зокрема об'єкти енергетики.