Дипломатичний демарш проти Катару підтримала ще одна арабська країна

Уряд Ємену також оголосив про розрив дипломатичних відносин з Катаром.

Про це повідомляє телеканал Al Arabiya.

"Відносини Катару з бойовиками (хуситами) і підтримка екстремістських угруповань стала зрозумілою", - йдеться в повідомленні єменського уряду.

Також висловлюється підтримка рішення виключити Катар з коаліції під егідою Саудівської Аравії по боротьбі з хуситами в Ємені.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Бахрейн, ОАЕ та Єгипет розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши цю країну у підтримці екстремістських угруповань у регіоні.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон і глава Пентагону Джим Меттіс, як передає Reuters, заявили, що рішення зазначених країн розірвати дипломатичні відносини з Катаром не вплине на боротьбу з тероризмом, але закликали країни Перської затоки залагодити розбіжності.

"Я не очікую, що це зробить якийсь істотний вплив, якщо взагалі зробить якийсь вплив, на об'єднану - єдину - боротьбу з тероризмом у регіоні та у всьому світі", - зазначив Тіллерсон.

Як повідомляв "Апостроф", у НАТО заявили про готовність приєднатися до міжнародної коаліції по боротьбі з "Ісламською державою".