RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

США зробили різке попередження Асаду на випадок нової хіматаки в Сирії

Авіація і флот США готові завдати удару по силам сирійського президента Башара Асада в разі проведення ними хімічної атаки.

Про це повідомляє CNN з посиланням на чиновників в Пентагоні.

На даний момент під пильною увагою США знаходиться авіабаза сирійських військ "Шайрат", де нещодавно були помічені ознаки підготовки до хімічної атаки.

Вчора, 28 червня, ряд американських посадових осіб заявили, що режим Асада був попереджений Сполученими Штатами про наслідки, які виникнуть після хімічної атаки, і тому сирійські війська вирішили утриматися від цього кроку.

Проте в Пентагоні зазначають, що готові в будь-який момент надати план військових дій президента США Дональду Трампу. Також американська розвідка намагається встановити роль Росії у можливу підготовку Асадом нового хімічного удару. Відзначається, що публічно РФ засуджує використання хімічної зброї, і якщо сирійська армія його знову застосує, то Кремль може заявити, що Асад діяв виключно на свій розсуд.

Також військові чини кажуть, що 27 червня представники РФ відвідали авіабазу "Шайрат", де вони, "дуже ймовірно", проінспектували сховище хімічної зброї.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно ВПС Ізраїлю завдали удару по військам режиму Асада.