RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Авіаносець США відкрив по іранських катерах попереджувальний вогонь: опубліковано відео

Авіаносець ВМС США Nimitz зробив попереджувальні постріли в безпосередній близькості від катерів Революційної гвардії Ірану у Перській затоці.

Про це повідомляє Fox News.

Інцидент стався 28 липня поряд з нафтовою платформою, яка належить Ірану.

Як повідомила влада Ірану, його катера продовжили виконувати свою місію, незважаючи на "непрофесійні дії" команди авіаносця. Командування Іранської революційної гвардії попередило, що спроби незаконного проникнення в води Ірану будуть припинятися.

Відзначимо, три дні тому у північній частині Аравійської затоки іранський катер, що не відповідав на повідомлення патрульного корабля США Thunderbolt і йшов прямо назустріч американському судну, також був змушений змінити курс після попереджувального пострілу.

За даними американських військових реєстрів, військові судна США мали приблизно 60 небезпечних взаємодій з іранськими судами в Перській затоці з 2015 року.

Нагадаємо, у 2015 році в Ормузькій протоці кораблі Революційної гвардії Ірану в ході навчальних стрільб випустили кілька некерованих ракет у 1300 метрах від американського авіаносця Harry S. Truman.