RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Сирії сталося нове зіткнення між США та союзниками Асада: опубліковано відео

Війська сил спеціальних операцій США другий раз за тиждень піддалися атаці з боку сил, які воюють на боці президента Сирії Башара Асада.

Про це повідомляє Military Times.

Військовослужбовці США, які є військовими радниками у альянсу повстанців "Сирійські демократичні сили" (Syrian Democratic Forces, SDF), запросили авіаудар безпілотним літальним апаратом MQ-9 Reaper по танку радянського виробництва Т-72 в суботу, 10 лютого.

"Ми виявили і побачили танк, який вистрілив у нас. Він продовжував рухатися, тому ми знову виконали правила самооборони, щоб захистити себе", - сказав глава Центрального командування ВПС США генерал-лейтенант Джеффрі Харріган.

Відзначається, що в результаті інциденту ніхто з американських військовослужбовців або їх союзників не постраждав, а екіпаж танка був знищений.

"Танк, який стріляв, знаходився в ефективному діапазоні, щоб вести прицільний вогонь по наших радників SDF і [коаліції], що явно дає їм про захищатися", - підкреслив Харріган.

При цьому він додав, що не знає, чи були члени екіпажу Т-72 громадянами Росії.

Детальніше про недавньому ударі США з російським найманцям в Сирії читайте в матеріалі "Апостроф": Путін отримав удар і потрапив у незнайому ситуацію: що означає розгром найманців РФ у Сирії