RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Названа причина, через яку у Росії в Сирії можуть бути великі проблеми

Через безкоштовні поставки С-300 в Сирію Росія може отримати великі проблеми з подачі Ізраїлю.

Про це в колонці на "Апострофі" написав російський опозиціонер Костянтин Боровий.

"Те, що зараз робить Ізраїль, це не погрози, а попередження Росії - наскільки я розумію, дуже спокійне і зважене. Що Ізраїль дбає тільки про себе і своїх громадян і не допустить зниження рівня безпеки - тут позиція дуже ясна. Поставка С-300 режиму Асада, безумовно, знижує рівень безпеки, особливо через можливість переміщення зброї до Ірану або в руки терористичних організацій. Дуже сподіваюся, що Росія прислухається до попередження", - пояснює він.

На думку Борового, в загальній перспективі Ізраїль же намагається зберігати нейтралітет у відносинах з РФ, який грає Росії часом тільки на руку.

"Ізраїль намагається не нагнітати напруженість у відносинах з Росією. У багатьох випадках він навіть не заявляв про підтримку санкцій. Він демонструє нейтралітет - в тій мірі, в якій тільки може. Але в тому випадку, коли виникає загроза самому Ізраїлю і його громадянам, компроміси неможливі. Росія прекрасно знає про позицію Ізраїлю в цьому питанні. І багато разів навіть російська пропаганда використовувала цей факт, що Ізраїль зберігає, чи що, в деякій мірі нейтралітет по відношенню до Росії, на відміну від багатьох західноєвропейських країн. Для Ізраїлю червона лінія проходить в іншому місці, ніж для США і європейських країн", - додає політик.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росію попередили: можуть бути бомбардування.