RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилися яскраві карикатури на ракетний удар США по Багдаду

У мережі з'явилися дошкульні карикатури на авіаудар США по Іраку, якого країна завдала 3 січня.

Малюнки розмістив карикатурист Мар'ян Каменські у Twitter.

На одному із них президент США Дональд Трамп факелом замалим не підпалює бороду чоловікові у традиційному білому мусульманському одязі.

На іншій карикатурі митець вирішив обіграти біблійну історію про караван царів і волхвів, яких зірка привела вклонитися новонародженому Ісусові. У каравані - три верблюди,на яких сидять Дональд Трамп, чоловік у нацистській формі часів Другої світової війни зі свастикою на рукаві та учасник терористичного Ку-клукс-клану у білому вбранні. Позаду нього верблюд тягне катапульту, з якої у небо в напрямку Іраку випускають розпечений камінь. Імпровізований снаряд летить у повітрі й вказує усім трьом дорогу, ніби зірка.

Нагадаємо, що у ніч на 3 січня США завдали ракетного удару неподалік від міжнародного аеропорту в Багдаді (Ірак). Крім Сулеймані, в результаті удару загинув заступник командувача Силами народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мухандіс і ще п'ять осіб. Наказ на ліквідацію польового командира віддав президент США Дональд Трамп.

Раніше "Апостроф" писав про те, що у мережі з'явився відеозапис, на який потрапив момент убивства Касіма Сулеймані - командира підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції.