RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

В Ірані офіційно підтвердили, що передали Росії балістичні ракети

Член парламентського комітету з національної безпеки та зовнішньої політики Ірану Ахмад Бахшайеш Ардестані визнав, що Іран відправив Росії балістичні ракети для ударів по Україні.

"Ми змушені", - так іранський депутат прокоментував постачання до РФ балістичних ракет і БПЛА, його цитує видання Didban Iran.

Його підтвердження прозвучало менш ніж за 24 години після того, як місія Ірану в ООН спростувала звіт The Wall Street Journal про передачу балістичних ракет дальності до Росії.

"Ми змушені здійснювати бартер для задоволення наших потреб, включаючи імпорт сої та пшениці. Частина бартеру передбачає відправку ракет, а інша частина – відправку ударних безпілотників до Росії", – заявив він і додав, що Іран не боїться санкцій.

В США заявили, що Іран передав сотні балістичних ракет малої дальності. Ці ракети дозволять Росії посилити ракетні атаки Росії на українські міста та інфраструктуру, ставши причиною загибелі мирних жителів.

Однак в Ірані не бачать нічого поганого у тому, що допомагають Росії вбивати українців.

"Ми продаємо зброю і отримуємо долари. Ми обходимо санкції завдяки нашому партнерству з Росією. Ми імпортуємо з Росії сою, кукурудзу та інші товари. Європейці продають Україні зброю. НАТО зайшло в Україну, то чому б нам не підтримати свого союзника відправленням ракет і безпілотників до Росії?", – заявив Ардестані.

Нагадаємо, представники Ірану відкинули звинувачення в передачі Росії балістичних ракет, назвавши їх "безпідставними претензіями".

Як повідомляв раніше "Апостроф", в The Wall Street Journal, посилаючись на американських та європейських офіційних осіб, написали, що Іран передав російській армії балістичні ракети малої дальності, попри застереження західних країн.