RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про ризик для Савченко "розтринькати" свою популярність

Російський журналіст Олександр Невзоров застеріг українську льотчицю Надію Савченко, яку було засуджено в Росії, а потім повернуто в Україну, від необдуманих вчинків у політичному майбутньому.

Про це він сказав в ефірі Эхо Москвы.

"Ви знаєте, я багато говорив дуже хороших слів про Савченко, коли вона була в тюрмі – цікаво подивитися, що буде далі. Тому що ми мали один неприємний прецедент, коли дівчата, яким було зроблено приголомшливе по силі і звучанню ім'я в результаті одного скандалу, виявилися, загалом, ніким і нічим, і весь той політичний капітал, який преса забезпечила їм, вони профукали", - сказав він, маючи на увазі учасниць російської групи Pussy Riot, які були засуджені в РФ і визнані світом політичними в'язнями.

Невзоров висловив надію, що Савченко виправдала надії суспільства.

"Під прицілом слідства, під лупою грандіозного скандалу будь-яка людина здається значною і видатною. Потім настає ситуація інша, коли вона вже надана самій собі, і що вона буде робити зі своїм іміджем – це вже питання тільки її справжньої сили і дійсної значимості. Я дуже б хотів, щоб Савченко не змарнувала надій, які ось особисто я покладаю на неї", - зазначив журналіст.

На його думку, щоб зберегти політичний капітал, Савченко слід, в першу чергу, дистанціюватися від української влади. Невзоров підкреслив, що за звільнення льотчиці треба дякувати не президенту Петру Порошенку, і не якомусь іншому політику, а тільки собі.

"Цього добилася сама Савченко насамперед тим, що вона стала винятковою за своєю значимістю і силою фігурою, тим, що вона прогриміла на весь світ. А це тільки її заслуга, повірте. Якщо б це був трішечки інша людина, то про якусь українську вертолітницю не дізнався б і не почув би ніхто, і ніякому Порошенку вона і близько не була б потрібна", - упевнений Невзоров.

Як повідомляв "Апостроф", 25 травня Савченко повернулася в Україну після двох років позбавлення свободи в Росії.