RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Опозиція заблокувала звернення до Патріарха Варфоломія

Народні депутати від "Опозиційного блоку" заблокували звернення Верховної Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію Української Православної Церкви (Київського Патріархату) (УПЦ КП).

Про це повідомив нардеп Вадим Новинський, передає РБК-Україна.

До підписання спікером Ради Андрієм Парубієм проголосованого звернення до Патріарха Варфоломія, народні депутати від "Опозиційного блоку" Вадим Новінський і Юрій Воропаєв зареєстрував в секретаріаті ВР проект постанови про скасування рішення про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія. Вони мотивували своє рішення тим, що Рада проголосувала звернення до Патріарха з серйозними порушеннями Регламенту.

Тим самим, згідно з Регламентом, підписання прийнятого постанови було блоковано на два дні. Ал спікер парламенту Андрій Парубій, ще раз порушивши Регламент, все ж таки підписав документ.

Після цього від імені фракції партії "Опозиційний блок" на ім'я спікера парламенту було направлено лист з вимогою скасування постанови про звернення у зв'язку з численними порушеннями регламенту. Як повідомили виданню в "Опозиційному блоці", реакція Андрія Парубія поки невідома, повідомили в "Опозиційному блоці".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: