RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Розвідка розповіла, як був знищений полковник Путіна на Донбасі

У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили ліквідацію командира 7-ї омсбр полковника ЗС РФ Бушуєва Олександра Миколайовича в районі Харцизька в результаті спрацьовування осколкової міни спрямованої дії великої потужності під час його пересування з власною охороною до Донецька.

Про це повідомляється на сторінці ГУР МО в Facebook.

"Зазначеній події передували погрози з боку командирів окремих підрозділів 7 омсбр вчинити справедливий суд над недолугим командиром. Обурення командного складу бригади викликали панічні та помилкові дії полковника ЗС РФ О. БУШУЄВА 29-30 червня ц.р., унаслідок яких 7 омсбр зазнала значних втрат", - розповіли в розвідці.

Підкреслюється, що полковник Бушуєв надав 29 червня неправдиву інформацію про наступ сил АТО новому командувачу 2 АК, який, без належної перевірки, передав її командуючому Центром територіальних військ (Новочеркаськ) Південного і запросив дозвіл на вогонь артилерії корпусу по передових позиціях 7 омсбр.

"Для впорядкування чергового конфлікту в 7 омсбр командування 2 АК тимчасово відсторонило командира бригади від виконання обов’язків та направило його у відрядження до Донецька. У результаті мінної пастки було знищено командира 7 омсбр полковника ЗС РФ БУШУЄВА Олександра Миколайовича, а 2 його охоронці (кадрові військовослужбовці сил спеціального призначення ЗС РФ) отримали важкі поранення", - пояснили в ГУР МО.

У розвідці додали, що російське окупаційне командування готує інформаційну кампанію зі спростування факту і причин смерті полковника Бушуєва.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в розвідці повідомили про конфлікт серед командирів військ РФ на Донбасі.