RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Висунення Трампа: з'явився тривожний для України прогноз

Російський опозиційний політик, лідер партії "Західний вибір" Костянтин Боровий прокоментував офіційне висунення мільярдера Дональда Трампа кандидатом на пост президента США від Республіканської партії, зробивши при цьому сумний прогноз для України.

Про це Боровий написав у своєму Facebook.

"Яка ж продажна тварюка цей Дональд Трамп. Почав відпрацьовувати гроші Путіна. Берлусконі номер 2. Україна при Трампі перейде в повне ведення Путіна", - стверджує політик.

Як передає УНІАН, посилаючись на видання The Washington Post, нещодавно на вимогу представників Дональда Трампа з офіційної програми Республіканської партії було виключено надання Україні летального озброєння.

Представники виборчої кампанії Трампа організували ряд заходів, щоб переконатися, що майбутній кандидат у президенти США не буде брати на себе обов'язків щодо надання Україні озброєння, якого вона просить у Сполучених Штатів. Як зазначає видання, такі зміни суперечать поглядам майже всіх лідерів Республіканської партії з питань зовнішньої політики у Вашингтоні.

Працівники штабу Трампа, які не були делегатами, а виконували роль спостерігачів, втрутилися в роботу засідання, і у співпраці з тими делегатами, які виступають в підтримку Трампа, змогли домогтися пом'якшення мови і запропонувати інші зміни, якими змінили заклик щодо "надання летального оборонного озброєння" на заклик забезпечення "належної допомоги".

Як стверджують люди, наближені до Трампу, і які знайомі з його мисленням, він вважає, що найбільшою загрозою для Європи є не Росія, а ісламістський тероризм і відкриті кордони. Він виступає, щоб США допомагали Європі в цих питаннях і не йшли на конфронтацію з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Трампа неодноразово викривали в надмірній лояльності до Путіна, а також в міцних бізнес-зв'язках з російськими олігархами.