RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Уход Меркель: у Порошенка дали сумний прогноз щодо санкцій

У разі відходу Ангели Меркель з поста канцлера Німеччини санкції з Російської Федерації будуть зніматися.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" позаштатний радник міністра інформаційної політики України, експерт з питань інформаційних війн і конкурентної розвідки Дмитро Золотухін.

За його словами, сьогодні санкції проти Російської Федерації тримаються на авторитеті канцлера Ангели Меркель. Якщо в Меркель почнуться проблеми в політичній площині, а, на думку експерта, саме цього і слід очікувати, санкції з Росії почнуть зніматися.

Він зазначив, що важливим фактором, що впливає на скасування санкцій, є позиція великих транснаціональних компаній і корпорацій, які вкладають гроші в Росію.

"Ми порахували з колегами, що тільки за останні два роки європейські корпорації вклали в російський великий бізнес до 50 млрд євро. І це незважаючи на санкції. Total, французька нафтогазова компанія, вклала у своє підприємство Novatek, що належить Геннадію Тимченку, другу Путіна, близько $20 млрд", - розповів експерт.

Також Золотухін вважає, що події в Україні в Європі відійшли на другий план.

"Вони сприймають це як перегляд футбольного матчу, коли ти вболіваєш за якусь команду, хочеш її перемоги, але поки м'яч не летить на трибуни, ти не сприймаєш це близько до серця", - упевнений експерт.

Докладніше читайте в інтерв'ю Дмитра Золотухіна "Апострофу", в якому він розповів про відносини Європи і України.