RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Корупційний скандал в Україні: суди заарештували трьох фігурантів

Солом'янський районний суд Києва 18 червня прийняв рішення про взяття під варту на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 млн грн Олега Рябошапка, який підозрюється в розкраданні газу українського видобутку.

Прокуратура просила про арешт з альтернативою застави в 250 млн грн, тому буде оскаржувати розмір застави в апеляційному порядку, передає "Інтерфакс-Україна".

Також 18 червня Голосіївський районний суд Києва заарештував колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу строком на 2 місяці з правом внесення застави у розмірі 450 млн грн. Солом'янський райсуд р. Києва заарештував строком на 60 днів з правом застави в сумі 1 млн грн Валерія Посного, який також є одним з 10 фігурантів кримінальної справи щодо розкрадання держмайна у вигляді газу українського видобутку.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор України Юрій Луценко підготував подання у Верховну Раду на зняття недоторканності та арешт народного депутата Олександра Онищенка. Він підозрюється в розкраданні.

Схема розкрадання коштів полягала в наступному. Газ, який добували компанії Онищенко в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.