RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Експерти оцінили протестні настрої на окупованому Донбасі

Фахівці, добре знайомі з ситуацією на окупованій частині Донбасу, відповіли на питання "Апострофа" про те, наскільки готові місцеві жителі миритися з важким економічним станом і наскільки велика ймовірність виступів проти окупаційної влади.

На думку аналітика "Донецького інституту інформації" Віталія Сизова, навіть ті люди, які можуть втратити роботу через "націоналізацію" бойовиками українських підприємств, не протестуватимуть відкрито. Сизов нагадує, що економічна ситуація в 2014 і 2015 роках для жителів окупованих районів склалася ще гірше, але тим не менше ніяких протестів не було. Тому, як вважає аналітик, не варто очікувати якихось масових народних виступів і в найближчому майбутньому.

"Нерозумно чекати від беззбройних людей, що вони скинуть озброєний авторитарний режим тільки тому, що погіршилася економічна ситуація", - говорить Сизов.

Політолог Віталій Сазонов припускає, що на погіршення умов життя пересічні мешканці окупованих територій будуть реагувати, як і раніше - намагаючись перетерпіти, знайти підробіток, виїжджаючи або вступаючи на службу до терористів.

Також Сазонов додає, що місцеве населення, під впливом пропаганди і не маючи іншого виходу може звернутися за підтримкою саме до адміністрації бойовиків, оскільки вона залишається єдиною діючою владою. Це, зрозуміло, лише зміцнить терористичні режими.

Раніше "Апостроф" приводив думку російського політолога Андрія Піонтковського про те, як Кремль планує використовувати "республіки" бойовиків в подальшому.