RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Європу поки рано: відомий спортсмен жорстко пройшовся по культурі українців

Заслужений майстер спорту і володар звання "найсильніша людина світу" Василь Вірастюк не вважає, що менталітет українців дотягує до європейського рівня.

Про це Вірастюк розповів в інтерв'ю "Апострофу. Лайм".

"Ми не готові. Що стосується мене, я готовий. Я намагаюся жити за правилами, дотримуватися їх, намагаюся їздити за правилами. Я вітаюся з людьми, їм кажу "будь ласка", "до побачення", намагаюся якось проявляти культуру. У нас, в основному, тільки кричать "Європа, Європа". Яка Європа? Людина йде і кидає сміття. Яка Європа? При цьому, приїжджаючи в Європу, вони кидають сміття в баки, а у нас можна кидати де завгодно, тому що ти вдома. Я не розумію цього. Не готові у нас люди, нехай навіть не мріють. Нехай спочатку підтягують свій менталітет до певного рівня. Ну куди?", - каже спортсмен.

"Це те ж саме, що зараз, не хочу нікого образити, згадуючи циган, але зараз от пригнали би всіх циган із Закарпатської області сюди в Київ. Всіх цих жебраків. Ви б хотіли цього? Ні. Не сперечаюся, серед них є і хороші люди, у мене є знайомі цигани, абсолютно нормальні, адекватні. А та маса, що ходить і просить - ми так само виглядаємо для Європи", - пояснює Вірастюк.

В інтерв'ю "Апострофу. Лайм" Вірастюк також зробив жорстку заяву про людей на Донбасі.