RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У ЗСУ повідомили про заборонену зброю, якою бійці Путіна обстрілюють Авдіївку

Проросійські бойовики на окупованому Донбасі обстрілюють позиції сил Збройних сил України (ЗСУ) за допомогою запалювальних касетних снарядів, заборонених Женевською конвенцією.

Про це "Апострофу" розповів один із командирів підрозділів ЗСУ в районі Авдіївки.

"До вечора (13 червня, - "Апостроф") очікуємо нанесення артудара. Сьогодні по нас випустили 210 снарядів 122мм та калібру 152мм, близько 200 хв 100 мм і 82 мм Та це ще мало, минулої ночі було 400 снарядів 152 мм. Били по промзоні і прилеглим зонам. А 82 мм і 127 мм ми вже і не рахуємо. Справа в тому, що вони зараз починають використовувати запальні снаряди, які заборонені Женевською конвенцією, касетні боєприпаси, які у повітрі поділяються на три-чотири бойові частини, і потім відбувається підрив", - говорить командир.

Також він розповідає, що крім цих озброєнь останні два тижні з дронів на їх позиції скидають міни ПОМ-2 (російська протипіхотна осколкова міна натяжної дії радіус суцільного ураження — до 16 м).

"Ми їх кожен день знімаємо. Єдина держава, яка їх застосовує, — це Російська Федерація. Це нова міна, її ще називають "розумною". Я знаю, що під аеропортом їх використовували, зараз їх почали використовувати проти нас", - говорить командир.

Більше про це читайте у матеріалі "Апострофа": Авдіївка перетворена в місячний пейзаж, а штаб АТО занижує втрати.