RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Катастрофа Ту-154 в Чорному морі: у РФ заговорили про можливий теракт

Російський авіаконструктор, експерт по ефективності авіаційних комплексів Вадим Лукашевич припустив, що падіння недалеко від Сочі літака Міністерства оборони РФ, який прямував до Сирії, може бути терактом.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Лукашевич зазначив, що в разі підтвердження версії теракту, це буде означати відкриту війну мусульманського світу проти Росії.

"І це не просто "пасажирський" літак, а літак Міністерства оборони Росії, тобто де-юре це військовий літак. Тому, якщо підтвердиться вибух на борту, це вже не просто теракт, це бойова операція", - підкреслив авіаексперт.

"Моя перша реакція була: "Ну тільки не теракт"... Та інформація, яка пройшла про характер уламків, це теракт... Треба розуміти, як вони лежать на морському дні, це дуже важливо. Що мене напружує зараз – категоричне заперечення теракту", - сказав Лукашевич в ефірі російського телеканалу "Дождь".

Як повідомляв "Апостроф", на борту літака ТУ-154, який зазнав аварії в Чорному морі було 83 пасажири і 8 членів екіпажу. Джерела заявляють, що серед пасажирів була голова благодійного фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка, більш відома як доктор Ліза. Крім того, є інформація, що на борту перебував художній керівник Академічного ансамблю пісні і танцю імені Александрова, генерал-лейтенант Валерій Халілов.