RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

З'явилося повне повідомлення Кремля з резонансним посланням Ердогана

У Кремлі опублікували повний текст повідомлення з листом президента Туреччини Реджепа Ердогана, в якому той висловив жаль і приніс вибачення за збитий восени 2015 року російський літак.

Повідомлення щодо листа опубліковане на сайті президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє прес-служба Путіна, в посланні, зокрема, зазначається, що Росія є для Туреччини другом і стратегічним партнером, з яким турецька влада не хотіла псувати відносини.

"У нас ніколи не було бажання і явного наміру збити літак, що належить Російській Федерації", - пише Ердоган.

"Взявши на себе всі ризики і доклавши великих зусиль, ми забрали тіло загиблого російського пілота у сирійських опозиціонерів і привезли його до Туреччини. Організація передпоховальної процедури була проведена відповідно до релігійних і військових процедур. Вся ця робота була проведена нами на рівні, гідному турецько-російських відносин. Я хочу ще раз висловити своє співчуття і глибокі співчуття родині загиблого російського пілота і кажу: вибачте. Усім серцем поділяю біль. Сім'ю російського пілота ми сприймаємо як турецьку сім'ю. В ім'я полегшення болю та тяжкості завданих збитків ми готові до будь-якої ініціативи", - продовжує турецький президент.

Як повідомляють в прес-службі, у посланні також наголошується, що стосовно громадянина Туреччини, ім'я якого асоціюється зі смертю російського пілота, розпочато і ведеться судове розслідування.

Крім того, Ердоган висловив своє глибоке співчуття з приводу події і підкреслив готовність робити все можливе для відновлення традиційно дружніх відносин між Туреччиною і Росією, а також спільно реагувати на кризові події в регіоні, боротися з тероризмом.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі припустили, що Ердоган не вибачався за збитий восени 2015 року російський літак, а просто висловив свої співчуття.