RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Росії зробили гучну заяву щодо ймовірності прямого військового зіткнення з США

Російський військовий експерт Олександр Гольц вважає, що в Сирії можна очікувати прямого військового зіткнення американської та російської армій.

Про це він написав у своєму блозі на сайті видання "Білоруський партизан", коментуючи загострення останнім часом політико-дипломатичних дискусій між РФ і США навколо ситуації в Сирії.

"Прямі військові зіткнення Росії і США в Сирії, наприклад у вигляді взаємних ударів по союзникам один одного, цілком вірогідні. Бо неможливо в одній частині планети бути союзниками, а в іншій – готуватися до взаємного стримування", - зазначив Гольц.

Експерт підкреслює, що головною метою операції Росії в Сирії була не стільки боротьба з терористами, скільки примус Заходу до розмови. При цьому Кремль створив ситуацію, коли в небі Сирії знаходилися бойові літаки США та РФ.

"Волею-неволею США були приречені почати переговори. Але перемир'я було приречене... Сторони абсолютно не вірять одне одному. Це взаємна недовіра сьогодні прорвалася у взаємних погрозах. Певні види співробітництва можуть бути продовжені, але і зіткнень виключати не можна. А це загрожує непередбачуваними наслідками. Ми вступили в ситуацію нової холодної війни, це факт. Збройні сили двох сторін знаходяться в безпосередньому зіткненні і погрожують один одному", - пише Гольц.

Як повідомляв "Апостроф", офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати мають намір припинити співпрацю з Росією в рамках антитерористичної коаліції в Сирії. При цьому він підкреслив, що це - не "порожня погроза". Раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що Вашингтон знаходиться на межі призупинення переговорів з Росією по Сирії.