RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Обами дали страшний прогноз щодо неминучої війни з Путіним: у РФ ажіотаж

У росіян викликала ажіотаж заява американських генералів про те, що майбутня війна проти Росії та Китаю буде швидкою і призведе до численних жертв.

Про це було сказано 4 жовтня на конференції Асоціації Армії США у Вашингтоні, передає The Independent.

Зокрема, начальник штабу американської армії Марк Міллі зазначив, що майбутня масштабна війна "практично неминуча".

У свою чергу генерал-майор Вільям Хікс сказав, що "будь-який конфлікт з використанням звичайних озброєнь у найближчому майбутньому буде відбуватися дуже швидко і призведе до колосальних жертв". При цьому він підкреслив, що "ми не зможемо зупинити його за своїм бажанням". Хікс пояснив, що це пов'язано насамперед з масовою автоматизацією засобів ведення бойових дій і розвитком штучного інтелекту. За його словами, успіхи Росії і Китаю у військовій сфері змусили США розпочати підготовку до війни таких масштабів, яких американська армія не бачила з часів Корейської війни.

Заяву Хікса прокоментував заступник начальника штабу американської армії генерал-лейтенант Джозеф Андерсон, який зазначив, що США стикаються з екзистенційними загрозами з боку країн, які "діють агресивно щодо суперництва у військовій сфері", зокрема, з боку Росії.

Свою думку з цього приводу росіяни висловлюють у коментарях до новини на сайті "Лента.ру".

Як повідомляв "Апостроф", у росіян викликала бурхливу реакцію заява кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа про те, що договір зі Сполученими Штатами з приводу перемир'я в Сирії розірвала Росія.