RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Конфуз з пенсіонерами в Криму: в Росії Медведєва назвали недосвідченим політиком

Колишній глава Центробанку Росії Сергій Алексашенко пояснює політичною недосвідченістю курйозний інцидент 23 травня в Криму, в ході якого прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив пенсіонерам, що грошей у держави немає.

Про це він сказав в ефірі Эхо Москвы.

Алексашенко додав, що грошей у бюджеті немає, ще починаючи з 2015 року.

"Він чесно визнав бюджетну ситуацію в пенсійному фонді. Може бути, не дуже вдало висловився, але знову ж таки це зворотний бік того, що ні Дмитро Медведєв, ні Володимир Путін, вони не є публічними політиками. В тому плані, що вони жодного разу на нормальні вибори не ходили і в нормальних дебатах не брали участь і удар тримати не вміють", - пояснює екс-глава Центробанку.

На його думку, ні Путін, ні Медведєв просто не вміють реагувати на гострі і чесні питання, якщо вони не заготовлені.

"Адже ось ця жінка кримська, вона поставила питання прямо в лоб, який на прес-конференції Дмитру Медведєву ніхто не поставить офіційно. Вона говорить: «Скажи, як мені жити, дорогенький, на ці гроші? Ти пенсії-то чому не підвищуєш?» І ось людина як змогла, так і відреагувала. Це зворотний бік того, що політикам теж треба вчитися, теж потрібно вчитися реагувати", - упевнений банкір.

Як повідомляв "Апостроф", під час візиту в Крим 23 травня Медведєв оскандалився тим, що заявив пенсіонерами, що вимагали підвищення пенсій, що у Росії грошей немає. Потім прем'єр РФ побажав їм успіхів і пішов.