Лайм

Як спекти солодкий гарбузовий хліб з медом: простий рецепт до чаю

Побалуйте своїх близьких

В умовах війни та дефіциту продуктів багато господинь почали самостійно випікати різні солодкі десерти, а також хліб. І якщо ви вже робили його в духовці з інгредієнтів, які є в наявності, або ж балували близьких пишними булочками з часником до борщу, поекспериментуйте і зробіть гарбузовий хліб з медом. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер на своїй сторінці fayna_kitchen у соцмережі Instagram.

Інгредієнти: гарбузове пюре (250-300 мл), молоко (1 склянка), мед (5 ст. л.), сухі дріжджі (1 ч. л. з гіркою), рослинна олія (3 ст. л.), сіль (щіпка), борошно (700-800 г).

Інгредієнти для змащування: яєчний жовток (1 шт.), молоко (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування гарбузового хліба необхідно взяти м'якоть стиглого гарбуза, очистити її від шкірки і кісточок, нарізати на невеликі шматочки, перебити в блендері або натерти на дрібній терці.

Викладаємо шматочки гарбуза в каструлю, додаємо трохи води, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 1-2 хвилини, помішуючи.

Молоко підігріваємо приблизно до 40°С, розчиняємо в ньому мед і дріжджі, додаємо сіль, олію і гарбузове пюре, що злегка охололо. Слідом просіюємо через сито борошно.

Замішуємо тісто протягом 15-20 хвилин. Потім накриваємо його рушником і залишаємо у теплому місці на 1-2 години.

Читайте також: Як спекти в духовці смачний домашній хліб на сухих дріжджах.

Формуємо хліб із гарбуза на молоці. Можна просто це зробити руками, покласти у форму або розкачати тонко і скрутити у рулет, з'єднавши кінці вийде як батон.

Викладаємо хліб на деко, вистелене пергаментним папером і залишаємо на 20-30 хвилин. Змащуємо за бажанням яйцем або яйцем із молоком. За бажанням можна присипати кунжутом або очищеним гарбузовим насінням.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-200°С. Ставимо хліб у неї і випікаємо спочатку приблизно 30 хвилин при температурі 180-200°С, потім при температурі 150°С ще 20-30 хвилин.

Такий хліб із гарбузом ідеально підходить для солодких тостів, бутербродів з джемом, шоколадною пастою та іншими солодкими добавками або просто як смачне доповнення до кави та чаю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити