Лайм

Приготуйте до чаю: рецепт хрумких домашніх козинаків з насінням і горішками

Простий та корисний десерт

Коли хочеться солодкого, а часу для приготування складних десертів немає, на допомогу приходять прості рецепти. Якщо ви вже пробували готувати вафельний торт зі згущеним молоком та горіхами, лінивий чізкейк з сиром і печивом, урізноманітніть меню козинаками з насінням та горіхами.

Інгредієнти: насіння (0,5 склянки), горіхи (0,5 склянки), тростинний або кокосовий цукор (5 ст.л.), мед (5 ст.л.)

Фото: instagram.com/eastwest.ua

Приготування:

У сковороду чи каструлю з товстим дном викладіть мед і висипте цукор. Поставте на плиту. Розтопіть на слабкому вогні, постійно помішуючи, доведіть до легкого кипіння. На це піде приблизно 6 хвилин.

Читайте також: Не потрібно пекти коржі: рецепт торта Спартак на сковороді.

Коли цукор розчиниться, висипте суміш із будь-якого насіння і горішків. Це може бути насіння соняшнику, гарбуза, волоських горіхів, кешью, арахіс, мигдаль та інші. Якщо насіння берете сирі, попередньо обсмажте їх на сухій сковороді.

Пергамент або силіконовий килимок змастіть кокосовою або соняшниковою олією. Викладіть на нього горіхову масу, швидко розрівняйте та утрамбуйте поверхню металевою лопаткою або ножем із широким лезом. Дерев'яна лопатка прилипатиме. Товщина пласта має бути приблизно 1-1,5 см.

Зачекайте, поки трохи затвердіє і наріжте на невеликі трикутники або шматочки іншої форми. Подавайте козинаки до чаю або кави.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь

Маша Єфросиніна показала наймоднішу куртку цієї весни: стильний хіт 2024 року

Відома ведуча Маша Єфросиніна продемонструвала стильний образ на весну із замшевою курткою бомбером, яку вважають модним трендом  

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд