Лайм

Як спекти жайворонків на свято Сорок святих: простий рецепт

Традиційне частування готують на велике церковне свято

22 березня - свято Сорока святих, також відомих як 40 Севастійських мучеників. Традиційно цього дня господині готували випічку у вигляді птахів - жайворонків. Простим та пісним рецептом цього частування ділимося з вами.

Інгредієнти: 3 склянки борошна, 1 склянка води, півсклянки цукру, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка ванільного цукру, 20 г живих дріжджів, третина склянки рослинної олії, родзинки - за смаком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Дріжджі розводимо із цукром та сіллю, заливаємо водою та перемішуємо. У цю суміш просіюємо борошно і замішуємо пісне тісто.

У тісто додаємо олію і продовжуємо вимішувати доти, доки воно не перестане липнути до рук.

Залишаємо готове тісто в мисці під рушником на півгодини. Коли воно підніметься, ще раз його обминаємо.

Читайте також: Тісто не повинно бути рідким: як спекти вдалі паски на свято Великодня-2023.

Ділимо тісто на кульки однакового розміру, розкочуємо в ковбаски довжиною близько 15 см і зав'язуємо у вузлик у формі пташки. Як це зробити - показано у відео .

Готову пташку прикрашаємо - витягуємо дзьоб, в якості вічок використовуємо родзинки.

Викладаємо жайворонків на пергамент і через 15 хвилин ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Готову випічку змащуємо пензликом, злегка змоченим олією, щоб вони виглядали блискучими та красивими.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Їхня аура приваблює удачу: астрологи назвали найбільших щасливчиків по знаку Зодіаку

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку, чий характер робить їх удачливими в житті - серед них Діви та Риби

Не дасть хорошого врожаю: городниця показала, яку картоплю не слід садити навесні

Що таке ялова картопля, чому її вважають поганим посадковим матеріалом, а також як її відрізнити від інших бульб перед висадкою  

Рецепт паски з шоколадними дропсами – кулінарної новинки, яка підкорює мережу

Як у домашніх умовах приготувати смачну паску з шоколадними краплями, щоб урізноманітнити своє меню на Великдень та здивувати гостей