Лайм

Справжня українська сирна паска, як колись готували мами та бабусі: рецепт від Ектора

Зробити її дуже просто

Сирна паска - одна з традиційних страв великоднього столу. Відомий кулінар та ресторатор Ектор Хіменес-Браво поділився справжнім рецептом української паски, яку колись готували мами та бабусі. Для її приготування не знадобиться спеціальна форма для сирної паски.

Інгредієнти: сир кисломолочний (9%) - 500 г, сметана жирна - 140 г, масло вершкове м'яке - 50 г, варене згущене молоко - 250 г, цукати та родзинки - 150 г.

Читайте також: Свято Воскресіння Христового: скільки коштує великодній "продуктовий кошик" у 2025 році.

Фото: Скріншот

Приготування:

Всі інгредієнти для приготування сирної паски складіть в глибоку миску. Перебийте блендером. Маса має вийти ніжною та однорідною. Додайте добре промиті і висушені сухофрукти: родзинки та цукати. Перемішайте.

Візьміть сито та застеліть його марлею або бинтом.

Зверху викладіть сирну масу, накрийте краями тканини та поставте в холодильник.

Фото: Скріншот

Залиште на ніч. За цей час стече зайва волога - і ви отримаєте ідеальну паску: щільну, вологу, з насиченим смаком.

Вранці переверніть сито на тарілку й обережно зніміть марлю. Прикрасьте сирну паску за своїм смаком та уподобаннями.

Фото: Скріншот

Раніше ми розповідали, як приготувати заварну сирну паску зі смаком батончика "Снікерс".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати