Сирна паска - одна з традиційних страв великоднього столу. Відомий кулінар та ресторатор Ектор Хіменес-Браво поділився справжнім рецептом української паски, яку колись готували мами та бабусі. Для її приготування не знадобиться спеціальна форма для сирної паски.
Інгредієнти: сир кисломолочний (9%) - 500 г, сметана жирна - 140 г, масло вершкове м'яке - 50 г, варене згущене молоко - 250 г, цукати та родзинки - 150 г.
Читайте також: Свято Воскресіння Христового: скільки коштує великодній "продуктовий кошик" у 2025 році.
Приготування:
Всі інгредієнти для приготування сирної паски складіть в глибоку миску. Перебийте блендером. Маса має вийти ніжною та однорідною. Додайте добре промиті і висушені сухофрукти: родзинки та цукати. Перемішайте.
Візьміть сито та застеліть його марлею або бинтом.
Зверху викладіть сирну масу, накрийте краями тканини та поставте в холодильник.
Залиште на ніч. За цей час стече зайва волога - і ви отримаєте ідеальну паску: щільну, вологу, з насиченим смаком.
Вранці переверніть сито на тарілку й обережно зніміть марлю. Прикрасьте сирну паску за своїм смаком та уподобаннями.
Раніше ми розповідали, як приготувати заварну сирну паску зі смаком батончика "Снікерс".