Лайм

Крашанки у цибулевому лушпинні, які робили наші бабусі: оригінальний спосіб з листочками

Доступний метод фарбування яєць на Великдень-2024

Цибулеве лушпиння, як і чай каркаде, - натуральний барвник для яєць, який використовували наші бабусі й мами. Сучасні господині трохи вдосконалили цей відомий метод, додавши крашанкам малюнок. Його роблять з листочків та квітів, які можна зібрати в саду і на городі. Кулінарна блогерка та учасниця "МастерШеф-12" Мирослава Пекарюк показала, як оригінально пофарбувати яйця в цибулинні на Великдень-2024.

Читайте також: Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: яйця (5 шт.), лушпиння цибулі, листочки, квіточки, оцет (2 ст.л), сіль (1 ч.л.).

Приготування:

Добре огляньте і ретельно промийте яйця. До кожного яйця прикладіть заздалегідь підготовлений вимитий листочок. Розправте і щільно загорніть у старий капроновий колготок або панчоху. Кінці зав'яжіть нитками, зайве відріжте.

Цибулеве лушпиння помістіть у каструлю і поставте на плиту. Додайте оцет і сіль для більш насиченого кольору. Після закипання обережно опустіть підготовлені яйця в цибульний відвар. Варіть на невеликому вогні приблизно 15 хвилин.

Потім яйця дістаньте та опустіть у холодну воду. Після повного остигання розв'яжіть нитку, зніміть панчоху і приберіть гілочку зелені. Натріть олією для блиску.

Переглянути цей допис до Instagram

Мірослава Пекарюк (@myroslava_pekariuk)

Дізнайтесь також, як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times