Лайм

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Курча табака - це популярна страва грузинської кухні, про яку знають, напевно, всі, однак мало хто куштував її, приготовлену за справжнім автентичним рецептом. Справжня назва страви - курча тапака, яка походить від широкої сковорідки "тапа", в якій традиційно смажать цю страву.

Про те, як приготувати курча табака, розповіла фудекспертка Світлана Левицька на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви.

"Це один із найпростіших і водночас найсмачніших способів приготування курки, який дозволяє зберегти м’ясо соковитим, а скоринку — хрусткою", - додала авторка відео.

За словами Світлани, секрет приготування справжнього курчати табака полягає в спеціальній сковороді тапа, де курча готується під важкою кришкою, і в наборі спецій для цього рецепту.

Інгредієнти (на 1 курча ~1-1,2 кг):

  • 1 невелике курча
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ч. л. солі (можна трохи більше)
  • ½ ч. л. чорного перцю
  • ½ ч. л. червоного гострого перцю (можна взяти 1 ч.л. паприки)
  • 1-2 ч. л. коріандру (мелений)
  • 1 ч. л. уцхо-сунелі (це в оригіналі, але можна замінити на суху аджику)
  • 2-3 ст. л. вершкового масла або олії
  • 1 ст. л. винного оцту або лимонного соку (за бажанням)

Читайте також: Хачапурі за 15 хвилин - швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво.

Як приготувати курча табака

1. Розріжте курча уздовж грудки та розпластайте. Відбийте його легенько молотком або руками, щоб зробити пласким.

2. Натріть тушку курчати сіллю, спеціями та часником. Залиште на 30-60 хвилин, щоб м'ясо промаринувалося.

3. На сковороді (в ідеалі - на чавунній) розігрійте вершкове масло або олію.

4. Викладіть курча на сковороду і накрийте тарілкою або кришкою. Зверху поставте щось важке в якості преса.

5. Обсмажуйте курча на середньому вогні по 20-30 хвилин з кожного боку, поки скоринка не стане золотистою. Готовність курчати перевіряйте, проткнувши зубочисткою: якщо сік прозорий — курча готове.

6. Подавайте курча табака з соусом сацебелі або ткемалі, а також із овочами та зеленню.

Цікаві новини для вас:

  1. Пиріг з лаваша з м'ясом та сиром – простий спосіб приготувати вечерю за 15 хвилин.
  2. Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається.
  3. Як приготувати пиріг-равлик з тіста філо - і смачно, і красиво.

Новини партнерів

Читайте також

Щурі будуть обходити десятою дорогою: 5 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти розповіли, як вивести щурів з дому і назвали перевірені способи боротьби з небезпечними гризунами

Справжня "шокова терапія": досвідчені городники розкрили секрет пророщування перців

Досвідчені городники розповіли про метод шокової терапії, який дозволить швидко проростити насіння перців