Шоколадний торт з ганашем - це ідеальне поєднання вологого шоколадного бісквіту та ганаша, що готується з вершків та розтопленого шоколаду. Суддя шоу "МастерШеф", український ресторатор Володимир Ярославський розповів, як приготувати мегашоколадний десерт.
На сторіці в Instagram Володимир не оминув найдрібніших кроків у процесі приготування цієї смакоти.
Торт з ганашем
Інгредієнти:
- 200 г цукру;
- два яйця;
- 180 г масла 82,5%;
- 120 г олії без запаху;
- 440 г молока;
- 50–60 г какао-порошку;
- 360 г борошна;
- 10 г розпушувача;
- 10 г лимонного соку;
- дрібка солі.
Читайте також: Смачніше не буває: як приготувати пухкі сирники з гарбуза.
Інгредієнти для ганаша для глазурування:
- 150 г чорного шоколаду;
- 150 г молочного шоколаду (35%);
- 350 г вершків 33–35%;
- 50 г масла;
- 50 г меду.
Приготування
Спочатку треба змішати сухі інгредієнти, додавши молоко та яйця. Довести все до однорідної маси, яку потрібно розділити на дві форми діаметром 18 см. Випікати протягом 30 хв (температурний режим - 160 °C).
Наступний крок - дістати з духовки, охолодити та розрізати навпіл.
Розрізані коржі треба промазати збитим абрикосовим варенням із чорним чаєм (300 г абрикосового варення, 120 г чорного чаю), дати постояти, аби вони просочилися варенням.
В окрему миску висипати шоколад. В іншій ємності змішати вершки та мед, які варто закип'ятити, а вже насамкінець додати шоколад. Все перемішати і додати шматок вершкового масла, завдяки якому струкутра буде глянцевою. Усе треба охолодити.
Тепер найпростіше - промазати коржі ганашем, не забуваючи про верхній корж. Даємо трохи постояти. Все. Смачного.
Раніше ми писали, як приготувати ідеальну шарлотку. За словами Євгена Клопотенка, тісто готується протягом трьох хвилин.
Цікаві новини для вас:
- Апельсиновий пиріг портокалопіта — спробуйте і ви відчуєте аромат Греції на вашій кухні.
- Меренговий рулет став кулінарним хітом: як приготувати ніжний десерт з ягідним курдом.
- Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт.