Лайм

Зірка "Гри престолів" у вишиванці емоційно зачитав вірш українського поета: відео

Джеку Глісону дякують за підтримку України

Серед світових знаменитостей є люди, які послідовно підтримують Україну від початку повномасштабної війни з Росією. Серед них - Джек Глісон, який зіграв короля Джоффрі в серіалі "Гра престолів".

У лютому 2023 року Глісон особисто привіз до України пікап для ЗСУ, а також продав на аукціоні статуетку свого персонажа, щоб допомогти українській армії.

Читайте також: Діти держсекретаря США Блінкена відсвяткували Хелловін у костюмах Зеленського та прапора України.

Фото: instagram.com/talentedu_uk/

Нині актор не забуває про Україну та продовжує брати участь у благодійних заходах. На зустрічі Українсько-британської асоціації кіно та телебачення "Talented U" Глісон прочитав вірш Сергія Жадана "Навушники" (в українській версії - "Плеєр"). Знаменитий ірландець був одягнений у синю вишиванку, прикрашену українськими гербами. Під сорочкою "сховалася" футболка українського ресторану "Мусафір" із промовистим написом "Чебуреки - сила, ворогу - могила".

Переглянути цей допис до Instagram

Повідомлення, поширення Ksenia Bugrimova (@xenia_bugrimova)

"Це зворушує до глибини душі! Ірландський актор Джек Глісон, зірка серіалів "Гра престолів" та "Сексуальна освіта", читає український вірш Сергія Жадана. Джек спеціально вибрав цей вірш із різних запропонованих йому матеріалів. Поезія 2000 року, раніше опублікована New York Times, досі звучить страшенно актуально. Дякую, Джеку, за підтримку України, особливо враховуючи зниження інтересу ЗМІ через події на Близькому Сході", - подякували Глісону українські колеги.

Читайте також: Зірка серіалу "Дивні дива" обурився, що підтримувати Ізраїль не так "модно", як Україну.

Фото: instagram.com/talentedu_uk/

Фото: instagram.com/talentedu_uk/

Вірш Сергія Жадана, який Глісон обрав для виступу, входить до збірки "Те, чим ми живемо, те, заради чого вмираємо". У 2019 році книга вийшла в США в англійському перекладі та потрапила до списку рекомендованих літературних новинок видання The New York Times.

Сергій Жадан – український поет, письменник, музикант та волонтер. Нещодавно він потрапив у скандал через кліп "Серце", який зняв разом із Христиною Соловій у церкві св. Андрія у Львові.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil