Лайм

Чи треба святкувати 8 березня: українські зірки поділилися думками та привітаннями

Що про цей день думають знаменитості

Дискусії про те, чи треба в Україні святкувати 8 березня, ведуться в суспільстві вже не перший рік. Знаменитості у Міжнародний жіночий день поділилися своїми думками з цього приводу і нагадали головну суть цього дня.

Читайте також: Зі святом 8 березня: красиві привітання для жінок своїми словами.

Маша Єфросиніна

Телеведуча зізналася, що сьогодні вона не чекає на малюнок від сина та на букет від чоловіка, оскільки для неї 8 березня - не про святкування. "Це привід вкотре згадати, який складний і тернистий шлях подолали жінки світу, щоб ми мали доступ до базових прав людини. Могли навчатися, голосувати, працювати на колись "виключно чоловічих" посадах, претендувати на гідну оплату праці", - написала вона в Instagram.

"Рівність і повага - це не про неголені пахви, а про можливості вибирати, якою ти хочеш бути. Обирати і бути нею. Вибираєш ходити на підборах - ходи, вибираєш керувати заводом - керуй, вибираєш бути матір’ю - будь, вибираєш не народжувати - не народжуй, вибираєш захищати свою країну на війні - захищай. Ключ до всього - ТИ", - наголосила Єфросиніна.

Фото: instagram.com/mashaefrosinina

ALYOSHA

Співачка нагадала, що Міжнародний жіночий день виник як символ боротьби жінок за рівні права та соціальну справедливість.

"Перша масштабна акція з нагоди цього свята відбулася у 1908 році у США, коли тисячі жінок вийшли на вулиці Нью-Йорка, вимагаючи скорочення робочого дня, підвищення заробітних плат та право голосу. Пізніше, в 1910 році, на Міжнародній конференції жінок у Копенгагені, німецька соціалістка пропонує встановити Міжнародний жіночий день. У наступному році, в 1911 році, Міжнародний жіночий день відзначили вперше у 17 країнах світу. З того часу 8 Березня став символом боротьби за права жінок, визнання їх досягнень та вшанування ролі жінки в суспільстві. Сьогодні це свято відзначається у багатьох країнах світу як день, присвячений жінкам, їхнім досягненням і внеску у суспільний прогрес, - написала виконавиця. - Тому, щоб це не залишалось радянським відбитком, потрібно знати історію цього дня".

Фото: instagram.com/alyoshasinger

alyona.alyona

"Сьогодні, 8 березня, відзначається Міжнародний жіночий день. Цей день не просто про жіночність та увагу до жінок, це про боротьбу. Боротьбу за свої права, а в Україні ще й боротьбу за своє життя та життя інших", - написала реп-виконавиця та розповіла, хто для неї є символом сильних жінок – сім'ї захисників "Азовсталі".

"Вони вже більше 600 днів, кожного дня, виборюють наших героїв, як чоловіків, так і жінок, з російського полону. Роблять абсолютно все, що в їхніх руках, аби військові та цивільні повернулися додому до своїх родин. І ми з вами можемо їм допомогти", - зазначила співачка.

Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Наталка Денисенко

Акторка виклала спокусливе відео та звернулася до українських жінок.

"Посестри! Жінки! Вітаю всіх. Як добре що у нас є Міжнародний жіночий день. Завдяки цьому дню, ми має право на все в цьому світі! Право голосувати, працювати, вдягати і говорити те що ми хочемо, бути повноцінним партнером, а не просто "власністю" свого чоловіка! Бажаю нам всім бути чуйними і добрими одна до одної , виховувати в собі якомога більше любові, і не забувати що насправді означає "бути ЖІНКОЮ", - написала артистка.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення НАТАЛКА ДЕНИСЕНКО (@natalka_denisenko)

KOLA

"Кожна жінка має свій аромат, свій стиль, характер, погляд, усмішку, свої думки, своє кохання, свої риси обличчя. І ось це "свій, свою, свої" геть у всіх різне! Але є щось спільне у всіх жінок - це краса не зовні, а всередині, адже саме від неї і залежить енергія жінки, наскільки вона потужна та прекрасна! Бажаю всім дівчатам постійно розвивати в собі саме внутрішню свою красу, дбати про неї та вміло поєднувати з зовнішньою!", - написала співачка.

Фото: instagram.com/kola__official

Анна Трінчер

"Жінки - чарівні, чаруючи, сильні, незалежні, незламні. Ті, що надихають, окриляють, руйнують стереотипи, зрушують стіни. Такі тендітні і водночас ті, що мають цілий всесвіт в собі. Дуже хочеться сьогодні побажати не квіточок і тюльпанів, а внутрішньої опори, гармонії. І, памʼятайте, МИ У СЕБЕ Є. Тож давайте підтримувати одна одну, виховувати жіночу солідарність, робити одна одній компліменти, захищати, заступитись, бути поруч", - закликала виконавиця.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширений користувачем @annatrincher_official

Ольга Сумська

Акторка показала фото з чоловіком і написала: "Як не крути, а відчуття свята 8 березня залишається в душі… Вітаю жіноцтво! Натхення, рідні!"

Читайте також: Красиві привітання з 8 березня українською мовою: картинки з квітами, віршами та прозою.

Фото: instagram.com/olgasumska

Злата Огнєвіч

"Бути жінкою. Все, що інші очікують від тебе, стосується лише їх самих. Ти - це ТВОЇ власні відчуття та очікування", - написала співачка.

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

Наталка Карпа

Співачка показала зворушливий сюрприз від чоловіка-військового Євгена Тєрєхова. "Він завжди вмів дарувати тонни квітів. Був період, коли я вже почала сваритись, бо то ж сімейний бюджет "спущений на маркетинг". А тепер, коли квіти долітають з лінії фронту… це дуже цінно!", - написала співачка.


Переглянути цей допис до Instagram

Наталка КАРПА (@natalkakarpa)

Світлана Тарабарова

"Рівні права і повага. Начебто так не багато, але це й досі є мрією багатьох жінок в різних частинах світу... Не забувайте про головне. А квіти...? Квіти ми можемо самі купити собі в будь-який день", - звернулася вона. до українок.

Фото: instagram.com/tarabarova

Юлія Саніна

Солістка The Hardkiss написала : "Жити своє життя, як хочу. Мати рівні права і можливості. Вдячна жіноцтву і сестринству за складний пройдений шлях, який продовжувати і нашому поколінню".

Фото: instagram.com/the_hardkiss

Дізнайтеся також, як не варто вітати жінок із 8 березня: такі слова вже давно не актуальні.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо