Лайм

Івана Купала і іменини Микити: яке свято 7 липня

Які свята відзначають 7 липня

7 липня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Микити і декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

Івана Купала

Популярне народне свято Івана Купала, яке відзначається в ніч з 6 на 7 липня, має язичницьке коріння. Вважається, що цей день почали відзначати ще за часів Київської Русі у 988 році. Присвячувалося святкування літньому сонцестоянню і розквіту природи. Раніше Івана Купала святкували в найкоротшу ніч року - 24 червня, але після переходу на Григоріанський календар дата перемістилася на 7 липня.

Це торжество завжди вважалося магічним. Вважалося, що в цей час духи природи відкрито спілкуються з людьми. Саме тому в ніч на Купала було прийнято проводити різні обряди, пов'язані з природними джерелами води і вогню.

За повір'ям, у цей день також потрібно було стрибати через багаття, проводити обряди ворожіння, шукати квіти папороті, загадувати бажання і плести вінки з польових трав. Все це було направлено на залучення благополуччя і охорону від злих сил. Багато з цих традицій настільки прижилися в суспільстві, що продовжуються і в наші дні, хоч люди і стали набагато менше вірити в магію і духів.

Народилися в цей день

Імператор Сутоку, 75-й імператор Японії, Жозеф Марі Жаккар, французький винахідник ткацького стану для візерункових матерій, Тото Кутуньо, італійський співак і композитор, Жанна Агузарова, російська співачка.

Іменини

Іван, Микита, Яків, Ян, Антоній.

Читайте також гороскоп на липень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки

Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати сирну паску з куркумою на заварному тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню на Великдень