Лайм

День пам'яті святих Петра і Февронії і іменини Василя: яке свято 8 липня

Які свята відзначають 8 липня

8 липня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Василя і декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

День пам'яті святих Петра і Февронії

8 липня православна церква відзначає День пам'яті святих Петра і Февронії - покровителів сім'ї та шлюбу. Їх союз вже багато століть є зразком християнської сім'ї.

В горі і в радості ці двоє були разом, незважаючи ні на які перешкоди. У старості вони прийняли чернечий постриг в різних монастирях. Тоді обидва молили Бога, щоб той дозволив їм померти в один день. Також вони заповіли покласти їх тіла в одній труні. Померли Петро і Февронія в один день і годину, 8 липня 1228 року, але їх прохання не виконали - поховання в одній труні визнали несумісним з чернечим званням. Тіла святих поклали окремо, але вже на наступний день вони все одно опинилися разом.

"Вона (Февронія) творить чудеса мимохідь: змушує за одну ніч розквітнути у велике дерево увіткнені для багаття гілки. Її животворяща сила поширюється на все навколишнє. Крихти хліба в її долоні перетворюються на зерна запашного ладану.

Князь Петро намагався обдурити її тільки один раз, спочатку, коли він вирішив не одружуватися на ній, всупереч своїй обіцянці. Але після першого ж уроку, що виклала йому Февронія, він слухав її у всьому і, повінчавшись, жив з нею в злагоді, їх любов переступила і за поріг смерті ", - говориться у книзі "Велика спадщина" Д.С. Лихачова.

Народилися в цей день

Джон Рокфеллер, американський промисловець, засновник нафтової компанії Standard Oil, Артур Джон Еванс, англійський історик і археолог, першовідкривач мінойської цивілізації, Ернст Блох, німецький філософ, соціолог і публіцист, неомарксист, Нельсон Рокфеллер, американський політик і бізнесмен, віце-президент США, Енді Флетчер, британський музикант-клавішник, один із засновників групи Depeche Mode, Джоан Осборн, американська рок-співачка, автор пісень, Жанна Фріске, російська естрадна співачка, телеведуча, актриса, колишня солістка групи "Блестящие", Діана Арбеніна, російська співачка, музикант, лідер рок-групи "Нічні снайпери".

Іменини

Василь, Микола, Никон, Лівія, Деніс, Прокоп, Петро, Семен, Федір.

Читайте також гороскоп на липень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь

Маша Єфросиніна показала наймоднішу куртку цієї весни: стильний хіт 2024 року

Відома ведуча Маша Єфросиніна продемонструвала стильний образ на весну із замшевою курткою бомбером, яку вважають модним трендом  

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд