Лайм

Кабачки по-корейськи на зиму: простий рецепт салатної закуски

Друга половина літа - саме час задуматися про те, чим прикрасити свій стіл взимку

Друга половина літа - саме час задуматися про те, чим прикрасити свій стіл взимку. У числі найбільш популярних та перевірених овочевих заготовок - салат з кабачків. Раніше ми розглядали рецепти торта з кабачків, а також варіант їх приготування на грилі. Сьогодні ж поговоримо про салат, який в холодний сезон замінить нам свіжі овочі.

Салат з кабачків по-корейськи, крім смакових якостей, завжди стане відмінною прикрасою на вашому столі. Приготувати його і закрити на зиму доволі просто. The Lime пропонує рецепт, який не зажадає від вас багато часу чи великих знань в кулінарії.

Спершу давайте визначимося з інгредієнтами. Для приготування салату з кабачків по-корейськи нам будуть потрібні:

  • кабачки (3 кг)
  • морква (0,5 кг)
  • цибуля (0,5 кг)
  • червоний салатний перець (5 шт)
  • часник (1 головка)
  • приправи для корейської моркви (20 гр)
  • оцет 9% (1 склянка)
  • соняшникова олія (2/3 склянки)
  • цукор (1 склянка)
  • сіль (2 ст. ложки)
  • кріп (1 невеликий пучок)

Що ж стосується часу приготування, розраховувати необхідно буквально на кілька годин. Весь процес складається з 5 послідовних кроків. Отже, почнемо:

Крок 1: Старанно миємо кабачки, чистимо моркву, зрізаємо все зайве: хвостики, корінці. Тремо овочі на спеціальній тертці для корейської моркви.

Крок 2: Миємо, чистимо салатний перець, видаляємо плодоніжки та насіння. Чистимо цибулю і часник. Все нарізаємо дрібними шматочками або ж темо на дрібній тертці.

Крок 3: Всі овочі і нарізану зелень складаємо в чисту емальовану миску або каструлю. Все перемішуємо і додаємо сіль, приправу для корейської моркви. Кладемо цукор, наливаємо оцет і рослинне масло - все це знову ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо на 2-3 години. За цей час овочі пустять сік. Ну а поки овочі маринуються, стерилізуємо банки для консервації.

Крок 4: Нарізані овочі разом з отриманим маринадом щільно укладаємо вже у сухі стерильні банки (банки не можна переповнювати, залишаємо 1-2 см зазору).

Крок 5: Банки з салатом закриваємо стерильними кришками і поміщаємо в каструлю з гарячою водою, але не окропом, інакше банки можуть лопнути. Так стерилізуємо 40 хвилин з моменту закипання. Далі виймаємо банки по одній і закриваємо. Ставимо кришками донизу і так залишаємо до повного охолодження, закутавши їх в ковдру.

Ну ось, на цьому етапі ваші кабачки по-корейськи готові. Тримати банки варто в прохолодному місці, де немає сонячного світла. Ну а в якості бонусу пропонуємо також корисний відеорецепт з приготування кабачків на зиму:

  • Читайте також на The Lime покроковий рецепт малосольних огірків , який дозволить вам зробити їх пружними і хрусткими.
  • А також прості поради, як приготувати домашнє вино з полуниці. Для простого в приготуванні напою вам буде потрібно лише цукор, свіжа полуниця та вода.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг

Сандвіч-конструктор - чудова ідея сніданку за 5 хвилин

Блогерка Джина Каас показала чудову ідею сніданку за 5 хвилин - цей сандвіч з беконом і сиром точно сподобається всій родині