Друга половина літа - саме час задуматися про те, чим прикрасити свій стіл взимку. У числі найбільш популярних та перевірених овочевих заготовок - салат з кабачків. Раніше ми розглядали рецепти торта з кабачків, а також варіант їх приготування на грилі. Сьогодні ж поговоримо про салат, який в холодний сезон замінить нам свіжі овочі.
Салат з кабачків по-корейськи, крім смакових якостей, завжди стане відмінною прикрасою на вашому столі. Приготувати його і закрити на зиму доволі просто. The Lime пропонує рецепт, який не зажадає від вас багато часу чи великих знань в кулінарії.
Спершу давайте визначимося з інгредієнтами. Для приготування салату з кабачків по-корейськи нам будуть потрібні:
- кабачки (3 кг)
- морква (0,5 кг)
- цибуля (0,5 кг)
- червоний салатний перець (5 шт)
- часник (1 головка)
- приправи для корейської моркви (20 гр)
- оцет 9% (1 склянка)
- соняшникова олія (2/3 склянки)
- цукор (1 склянка)
- сіль (2 ст. ложки)
- кріп (1 невеликий пучок)
Що ж стосується часу приготування, розраховувати необхідно буквально на кілька годин. Весь процес складається з 5 послідовних кроків. Отже, почнемо:
Крок 1: Старанно миємо кабачки, чистимо моркву, зрізаємо все зайве: хвостики, корінці. Тремо овочі на спеціальній тертці для корейської моркви.
Крок 2: Миємо, чистимо салатний перець, видаляємо плодоніжки та насіння. Чистимо цибулю і часник. Все нарізаємо дрібними шматочками або ж темо на дрібній тертці.
Крок 3: Всі овочі і нарізану зелень складаємо в чисту емальовану миску або каструлю. Все перемішуємо і додаємо сіль, приправу для корейської моркви. Кладемо цукор, наливаємо оцет і рослинне масло - все це знову ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо на 2-3 години. За цей час овочі пустять сік. Ну а поки овочі маринуються, стерилізуємо банки для консервації.
Крок 4: Нарізані овочі разом з отриманим маринадом щільно укладаємо вже у сухі стерильні банки (банки не можна переповнювати, залишаємо 1-2 см зазору).
Крок 5: Банки з салатом закриваємо стерильними кришками і поміщаємо в каструлю з гарячою водою, але не окропом, інакше банки можуть лопнути. Так стерилізуємо 40 хвилин з моменту закипання. Далі виймаємо банки по одній і закриваємо. Ставимо кришками донизу і так залишаємо до повного охолодження, закутавши їх в ковдру.
Ну ось, на цьому етапі ваші кабачки по-корейськи готові. Тримати банки варто в прохолодному місці, де немає сонячного світла. Ну а в якості бонусу пропонуємо також корисний відеорецепт з приготування кабачків на зиму:
- Читайте також на The Lime покроковий рецепт малосольних огірків , який дозволить вам зробити їх пружними і хрусткими.
- А також прості поради, як приготувати домашнє вино з полуниці. Для простого в приготуванні напою вам буде потрібно лише цукор, свіжа полуниця та вода.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.