Лайм

Вино зі смородини: як приготувати вдома смачний напій без консервантів

Чорна смородина - одна найунікальніших ягід

Чорна смородина - одна найунікальніших ягід, яка поєднує в собі смак, корисні речовини, доступність і, що не менш важливо, - цілком доступну ціну (якщо, звичайно, ви не вирощуєте власні ягоди).

Застосувати хороший урожай чорної смородини можна як завгодно: пекти пироги, додавати в морозиво та інші десерти, а також зі смородини виходить чудове вино, яке буде незамінним в спекотні літні вечори. The Lime згадав простий рецепт приготування вина в домашніх умовах, для якого знадобляться лише ягоди чорної смородини (близько 3 кг), цукор (3 кг) і питна вода (7 л). Давайте розглянемо сам процес.

Вино зі смородини можна готувати без цукру і, як ви можете помітити, нам знадобиться чимало води. Вся справа в тому, що природного соку та цукру у ягід не так багато, а ось натуральних дріжджів на поверхні шкірки більш ніж достатньо. Це забезпечує правильний і якісний процес бродіння.

Єдиним недоліком вина зі смородини буде відсутність стійкого аромату. Але при правильному приготуванні напій вийде смачними і без каламуті. Отже, для приготування вина зі смородини виконаємо наступних 4 кроки:

Крок 1: Знайдемо велику скляну посудину, бутель (не менше 10 літрів) і гумові рукавички.

Крок 2: Перебираємо ягоди, відкидаємо пошкоджені та сухі. Мити їх не потрібно. Далі відібрані плоди подрібнюємо блендером або простою м'ясорубкою. Отриману масу засипаємо в бутель, в якому і буде настоюватися вино.

Крок 3: До ягідної маси додаємо цукор. Вливаємо воду і ретельно перемішуємо.

Крок 4: Звичайну гумову рукавичку надягаємо на горлечко пляшки і щільно зав'язуємо резинкою. Ємність з майбутнім вино варто залишити в темному місці, де не буде сонячних променів. Коли рукавичка надуется від повітря (воно виділяється в процесі бродіння вина), зробіть невеликий прокол в одному місці. Але щоб не пошкодити рукавичку, в такому випадку вино просто зіпсується.

На цьому все. Настоюватися вину необхідно близько 4 місяців. При цьому важливо, щоб в приміщенні температура була не більше і не менше 22 - 24 градусів. Через 4 місяці спробуйте ваше вино і в разі готовності сміливо розливайте по скляних пляшках. Початкова міцність такого вина буде досягати 12-14 градусів.

Зберігати домашнє вино варто в прохолодному темному місці або в холодильнику. А як бонус пропонуємо вам також корисне відео про приготування вина з ягід в домашніх умовах.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Найкращий спосіб зігрітися - готуємо ідеальний глінтвейн вдома

Фудблогерка розповіла, як зробити глінтвейн вдома і порадила брати для нього сухе вино

Як врятувати пересолену страву - допоможуть бабусині поради

Експерти розповіли, що робити, коли пересолили страву - спробуйте бабусин трюк з картоплиною

Просто і смачно - рецепт оригінального пирога з сиром із тіста філо

Пиріг з тіста філо з сиром легко готувати, а він виходить хрустким, повітряним і ароматним завдяки сирній начинці