Лайм

Вино зі смородини: як приготувати вдома смачний напій без консервантів

Чорна смородина - одна найунікальніших ягід

Чорна смородина - одна найунікальніших ягід, яка поєднує в собі смак, корисні речовини, доступність і, що не менш важливо, - цілком доступну ціну (якщо, звичайно, ви не вирощуєте власні ягоди).

Застосувати хороший урожай чорної смородини можна як завгодно: пекти пироги, додавати в морозиво та інші десерти, а також зі смородини виходить чудове вино, яке буде незамінним в спекотні літні вечори. The Lime згадав простий рецепт приготування вина в домашніх умовах, для якого знадобляться лише ягоди чорної смородини (близько 3 кг), цукор (3 кг) і питна вода (7 л). Давайте розглянемо сам процес.

Вино зі смородини можна готувати без цукру і, як ви можете помітити, нам знадобиться чимало води. Вся справа в тому, що природного соку та цукру у ягід не так багато, а ось натуральних дріжджів на поверхні шкірки більш ніж достатньо. Це забезпечує правильний і якісний процес бродіння.

Єдиним недоліком вина зі смородини буде відсутність стійкого аромату. Але при правильному приготуванні напій вийде смачними і без каламуті. Отже, для приготування вина зі смородини виконаємо наступних 4 кроки:

Крок 1: Знайдемо велику скляну посудину, бутель (не менше 10 літрів) і гумові рукавички.

Крок 2: Перебираємо ягоди, відкидаємо пошкоджені та сухі. Мити їх не потрібно. Далі відібрані плоди подрібнюємо блендером або простою м'ясорубкою. Отриману масу засипаємо в бутель, в якому і буде настоюватися вино.

Крок 3: До ягідної маси додаємо цукор. Вливаємо воду і ретельно перемішуємо.

Крок 4: Звичайну гумову рукавичку надягаємо на горлечко пляшки і щільно зав'язуємо резинкою. Ємність з майбутнім вино варто залишити в темному місці, де не буде сонячних променів. Коли рукавичка надуется від повітря (воно виділяється в процесі бродіння вина), зробіть невеликий прокол в одному місці. Але щоб не пошкодити рукавичку, в такому випадку вино просто зіпсується.

На цьому все. Настоюватися вину необхідно близько 4 місяців. При цьому важливо, щоб в приміщенні температура була не більше і не менше 22 - 24 градусів. Через 4 місяці спробуйте ваше вино і в разі готовності сміливо розливайте по скляних пляшках. Початкова міцність такого вина буде досягати 12-14 градусів.

Зберігати домашнє вино варто в прохолодному темному місці або в холодильнику. А як бонус пропонуємо вам також корисне відео про приготування вина з ягід в домашніх умовах.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Можуть пошкодувати про відвертість: які знаки Зодіаку забагато говорять про особисте

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які діляться особистими таємницями з усіма підряд - Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії, Овни

Чому редиска стає гіркою і як покращити її смак під час вирощування

Через які поширені причини редиска стає гіркою, а також як впоратися із цією проблемою під час вирощування коренеплоду

Пухка паска з цукатами - простий рецепт на Великдень: як її приготувати

Простий рецепт паски на Великдень 2024 на опарі, з додаванням цукатів та цедри – як її приготувати, показала українська фудблогерка