Лайм

День археолога і Успіння Пресвятої Богородиці: яке свято 15 серпня

Які свята відзначають 15 серпня

15 серпня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Івана та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

День археолога

15 серпня своє професійне свято відзначають усі причетні до археології. Цікаво, що дата свято ніяк не пов'язане з якими-небудь видатними відкриттями або подіями в історії. Більш того, це торжество не є офіційним. Але все одно багато країн відзначають його, в їх числі знаходиться і Україна.

Археологія - наука про старожитності, вивчення побуту і культури древніх народів, що доходить до нас речовимм пам'ятками. Це абсолютно відособлена наука. Всі історичні події встановлюються або за письмовими джерелами, або за даними археології. Письмових повідомлень зберігається вкрай небагато, а побутового матеріалу часом дуже і дуже багато.

Серед відомий відкриттів археологів такі легендарні знахідки як руїни храму Артеміди, одного з семи чудес світу античного світу, гробниця фараона Тутанхамона в Єгипті, саркофаги в Долині царів, залишки легендарного Лабіринту, також відомого як палац Мінотавра і безліч інших.

Успіння Пресвятої Богородиці

Також 15 серпня відзначається Успіння Пресвятої Богородиці західними християнами. У православній церкві це торжество проходило раніше, 7 серпня.

Подружжя Анни і Святого праведного Іоакима не могло завести дитину до глибокої старості. Але Бог допоміг їм, подарувавши дочку. За переказами, пара піддавалася гонінням через свою бездітність. Анна невпинно молилася про вагітність і одного разу Господь почув її слова. Тоді подружжя дізналося, що у них з'явиться дочка, яку благословить весь рід людський.

Вважається, що за наказом самих небес праведні Іоаким і Анна зустрілися в Єрусалимі, де, за обітницею Бога, у них і народилася дочка, яку назвали Марією.

Тепер в день Успіння святої церква молиться, відвідує служби і просить Бога про дітей. Особливо цей день стосується бездітних сімей, вони ставлять свічки і моляться про скору вагітність.

Народилися в цей день

Наполеон I Бонапарт, французький імператор, Вальтер Скотт, шотландський письменник, Анна, британська принцеса, Алехандро Гонсалес Іньярріту, мексиканський кінорежисер, Бен Аффлек, американський кіноактор, режисер, Лілія Подкопаєва, українська гімнастка, олімпійська чемпіонка, Дженніфер Лоуренс, американська актриса.

Іменини

Василь, Іван, Кирило, Роман, Степан, Тарас, Федір, Ян.

Читайте також гороскоп на серпень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Пастельний френч - тренд манікюру, який буде актуальним весною і літом 2024 року: фото

Який вигляд має модний французький манікюр 2024 у пастельних відтінках - варіанти дизайну нігтів на літо

Чим підживити стару полуницю, яка багато років росте на одному місці

Які добрива можна використовувати, щоб підгодувати грядку з полуницею, яка плодоносить багато років на тому самому місці 

Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червоноголовою капустою

Як у домашніх умовах приготувати салат з червонокачанною капустою, кукурудзою і крабовими паличками, щоб урізноманітнити меню своєї родини