До кінця літнього сезону залишаються лічені дні, і зараз саме час переглянути та поповнити свої запаси продуктів. Адже в холодну пору куди важче відшукати свіжі овочі. Замінити їх можуть заготовки. Переконавшись, що у вашому погребі вже є кабачки по-корейськи або салат з баклажанів, ми пропонуємо приділити час ще одному простому, але дуже оригінальним рецепту - салату на зиму з овочів та квасолі.
На відміну від безлічі інших рецептів цей салат на зиму готується дуже просто і не вимагає великих знань у кулінарії. У холодний період ця закуска не тільки замінить вам свіжі овочі, а й стане відмінним доповненням до смаженої або вареної картоплі, додасть приємних нот стравам з м'яса. Давайте розглянемо, які інгредієнти нам необхідно зібрати.
Для приготування салату на зиму з квасолі та овочів зберемо всього 10 простих інгредієнтів
- Квасоля суха (1 кг)
- Цибуля ріпчаста (2 кг)
- Морква (2 кг)
- Перець болгарський (2 кг)
- Помідори (4 кг)
- Масло рослинне (500 мл)
- Томатна паста (200 г)
- Сіль (4-5 ст. Ложок)
- Цукор (300 г)
- Оцет 9% (140 мл)
Перед тим як підготувати всі необхідні інгредієнти, обміркуйте плановану кількість салату. Наведений вище список розрахований на 11 літрів заготовки. Давайте приступимо до самого процесу приготування.
Для приготування салату на зиму з овочів та квасолі нам треба виконати всього шість послідовних дій.
Крок 1: Замочуємо у воді квасоля на всю ніч. На наступний день відварюємо її до готовності.
Крок 2. Подрібнюємо овочі наступним чином: помідори пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером, перець нарізаємо соломкою, моркву натираємо, а цибулю - ріжемо кубиками.
Крок 3: Наливаємо до глибокої каструлі рослинне масло, додаємо туди цибулю і трохи обсмажуємо її, помішуючи. Пізніше додаємо туди ж пюре з помідорів, моркву, квасоля, перець, сіль та цукор.
Крок 4: Все це варимо 30-40 хвилин, не забуваємо помішувати. В цей час стерилізуємо банки під салат.
Крок 5: За 5 хвилин до готовності салату додаємо до овочів томатну пасту та оцет. Ретельно перемішуємо.
Крок 6: Розкладаємо киплячий салат по банках і закочуємо. Перевертаємо їх на кришки і вкутуємо ковдрою на добу.
От і все, на цьому етапі наш овочевий салат на зиму готовий. Зберігати його краще в темному прохолодному місці, куди не будуть проникати промені сонця. Та й смакові якості його розкриються значно краще в холодному стані. Смачного!
- Читайте також на The Lime покроковий рецепт малосольних огірків, який дозволить вам зробити їх пружними та хрусткими.
- А також прості поради, як приготувати домашнє вино з полуниці. Для простого в приготуванні напою вам знадобиться лише цукор, свіжа полуниця та вода.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.