Лайм

Салат з кабачків "Анкл Бенс": простий рецепт заготовки на зиму

Кабачки взимку будуть відмінним доповненням до обіду або ж вечері

Зазвичай, готуючи нові салати на зиму, ми робимо буквально кілька баночок на пробу. Через пару тижнів дізнаємося, що полки в льосі вже спорожніли. Осінь на носі, а це саме час підготуватися до холодних сезонів. І якщо у вашій колекції закусок вже є, наприклад, малосольні помідори або "Тещин язик" з баклажанів, пропонуємо ще один хороший рецепт - салат з кабачків "Анкл Бенс".

Вже традиційно ми обрали для вас простий та перевірений рецепт, який не забере багато часу, зате напевно подарує масу вражень. Кабачки взимку будуть відмінним доповненням до обіду або вечері, порадують вас не тільки смаком, але й ароматом свіжих овочів. Отже, давайте подивимося, як готується цей смачний і запашний салат.

Для приготування закуски з кабачків нам знадобляться елементарні інгредієнти, які ви без проблем знайдете в будь-якому магазині.

  • Кабачки (1,5 кг)
  • Помідори (1 кг)
  • Перець болгарський (6 шт)
  • Цибуля ріпчаста (6 шт)
  • Масло рослинне (⅔ склянки)
  • Цукор (⅔ склянки)
  • Сіль (2 ст. ложки)
  • Оцет 9% (0,5 склянки)

На приготування салату на зиму з кабачків ми витратимо лише кілька годин. За цей час виконаємо п'ять послідовних кроків. Отже, почнемо.

Крок 1: Готуємо маринад: змішуємо рослинне масло, цукор, сіль та оцет. Все це ретельно перемішуємо.

Крок 2: Миємо кабачки, видаляємо корінці. Чистити їх шкіру не варто, просто наріжемо соломкою. Чистимо цибулю та нарізаємо її півкільцями. Миємо перці, видаляємо насіння, ріжемо кубиками або також соломкою.

Крок 3: Моємо помідори, пропускаємо їх через м'ясорубку або просто подрібнюємо блендером до отримання однорідної маси.

Крок 4: Ставимо на вогонь маринад і доводимо до кипіння. У киплячу масу додаємо всі овочі з інтервалом у 5 хвилин: спочатку кабачки, через 5 хвилин цибулю, далі перець, а через 10 хвилин після нього вже додамо помідори.

Крок 5: Все це проварюємо ще 5 хвилин, перемішуючи дерев'яною лопаткою. Далі ще гарячий салат розкладаємо по стерильним банкам і закочуємо.

На цьому наш салат з кабачків на зиму готовий. Зберігати його краще в льосі або іншому зручному прохолодному місці, де не буде сонця. Ну а в якості бонусу дивіться корисне відео з рецептом подібної сезонної закуски.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні