Якщо ви ще не додали на полиці льоху кетчуп з помідорів, зайнятися варто цим вже зараз. На дворі осінь і це саме час поповнювати запаси консервації на зиму. Раніше ми розглядали різні овочеві салати та більш традиційні закуски на зразок малосольних огірків, а зараз поговоримо про кетчуп, який послужить відмінною добавкою до ваших страв.
Рецепт кетчупу з помідорів дуже простий і складається лише з декількох кроків. Проробивши їх, ви отримуєте густу, насичену смаком та ароматом консистенцію, яка дасть фору будь-якому магазинному продукту.
Для приготування кетчупу в домашніх умовах нам знадобляться наступні прості інгредієнти:
- Помідори (4 кг)
- Перець болгарський (2 шт)
- Перець гострий (2 шт)
- Цибуля ріпчаста (5 шт)
- Часник (10 зубчиків)
- Гвоздика (10 шт)
- Перець чорний (горошком - 1 ч. Ложка)
- Паприка мелена (1 ч. Ложка)
- Коріандр (1 ч. ложка)
- Крохмаль (1 ст. ложка)
- Цукор (8-10 ст. ложок)
- Оцет (3-4 ст. ложки)
- Сіль (2-3 ст. ложки)
Рецепт кетчупу з помідорів передбачає наступні кроки:
Знаходимо об'ємну каструлю з товстим дном і крупно нарізаємо в неї помідори, всі перці, при цьому важливо залишити насіння гострого перцю, адже саме вони додадуть кетчупу аромату. Туди ж додаємо часник та цибулю. Все це ставимо на вогонь і тушкуємо.
В ході цього процесу додамо до кетчупу всі приправи та продовжимо тушкувати поки вся наша маса не увариться в два рази. Коли ж це станеться (приблизно на це потрібно дві години часу), знімаємо каструлю з вогню, даємо масі охолонути, після чого все збиваємо блендером.
Отримане після блендера пюре перетираємо через сито до нової каструлю і знову ставимо на вогонь. Чекаємо кипіння і неспішно додаємо крохмаль, який до цього розводимо в холодній воді. При цьому не забуваємо помішувати наш кетчуп, щоб перешкодити утворенню грудочок.
На цьому етапі додаємо до кетчупу сіль, цукор та оцет і кип'ятимо 5-10 хвилин до повного розчинення кристалів цукру та солі.
От і все. Тепер же залишилося розлитий наш кетчуп по стерильним банкам і закрити їх кришками. Зберігати його до самої зими варто в льосі чи іншому прохолодному і темному місці, куди не будуть проникати промені сонця.
- Якщо кетчуп вам вдався і сподобалися наші рецепти, читайте також на The Lime прості та перевірені часом підказки для приготування помідорної аджики, а також домашнього майонезу.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.