Лайм

Домашній кетчуп з помідорів: простий та смачний рецепт на зиму

Рецепт кетчупу з помідорів дуже простий і складається лише з кількох кроків

Якщо ви ще не додали на полиці льоху кетчуп з помідорів, зайнятися варто цим вже зараз. На дворі осінь і це саме час поповнювати запаси консервації на зиму. Раніше ми розглядали різні овочеві салати та більш традиційні закуски на зразок малосольних огірків, а зараз поговоримо про кетчуп, який послужить відмінною добавкою до ваших страв.

Рецепт кетчупу з помідорів дуже простий і складається лише з декількох кроків. Проробивши їх, ви отримуєте густу, насичену смаком та ароматом консистенцію, яка дасть фору будь-якому магазинному продукту.

Для приготування кетчупу в домашніх умовах нам знадобляться наступні прості інгредієнти:

  • Помідори (4 кг)
  • Перець болгарський (2 шт)
  • Перець гострий (2 шт)
  • Цибуля ріпчаста (5 шт)
  • Часник (10 зубчиків)
  • Гвоздика (10 шт)
  • Перець чорний (горошком - 1 ч. Ложка)
  • Паприка мелена (1 ч. Ложка)
  • Коріандр (1 ч. ложка)
  • Крохмаль (1 ст. ложка)
  • Цукор (8-10 ст. ложок)
  • Оцет (3-4 ст. ложки)
  • Сіль (2-3 ст. ложки)

Рецепт кетчупу з помідорів передбачає наступні кроки:

Знаходимо об'ємну каструлю з товстим дном і крупно нарізаємо в неї помідори, всі перці, при цьому важливо залишити насіння гострого перцю, адже саме вони додадуть кетчупу аромату. Туди ж додаємо часник та цибулю. Все це ставимо на вогонь і тушкуємо.

В ході цього процесу додамо до кетчупу всі приправи та продовжимо тушкувати поки вся наша маса не увариться в два рази. Коли ж це станеться (приблизно на це потрібно дві години часу), знімаємо каструлю з вогню, даємо масі охолонути, після чого все збиваємо блендером.

Отримане після блендера пюре перетираємо через сито до нової каструлю і знову ставимо на вогонь. Чекаємо кипіння і неспішно додаємо крохмаль, який до цього розводимо в холодній воді. При цьому не забуваємо помішувати наш кетчуп, щоб перешкодити утворенню грудочок.

На цьому етапі додаємо до кетчупу сіль, цукор та оцет і кип'ятимо 5-10 хвилин до повного розчинення кристалів цукру та солі.

От і все. Тепер же залишилося розлитий наш кетчуп по стерильним банкам і закрити їх кришками. Зберігати його до самої зими варто в льосі чи іншому прохолодному і темному місці, куди не будуть проникати промені сонця.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні