Лайм

А чи не бреше реклама: 7 шкідливих продуктів, які називають корисними

Які "корисні" продукти потрібно виключити з раціону

Ми звикли думати, що для здоров'я і гарної фігури потрібно їсти певні продукти. Наприклад, йогурти, фрукти, горіхи і сухофрукти. Але що якщо весь цей час екрани телевізорів і шпальти газет вас обманювали, і ці продукти несуть тільки шкоду?

Насправді, десь так воно і є. Звичайно, не можна сказати, що йогурт по своїй "шкідливості" схожий на МакДональдс. Але і його чудодійні і виключно корисні властивості сильно перебільшені. Тож почнемо.

Йогурти

Раз вже ми про них згадали, з них і почнемо. Багато хто думає, що це відмінне джерело кальцію, пробіотиків і інших речовин, які покращують стан шкіри і волосся і нормалізують травлення. В якійсь мірі це вірно. Але проблема в тому, що ми часто вибираємо кисломолочні продукти з низьким вмістом жиру. А кальцій і деякі вітаміни без необхідної кількості жирів просто не засвоюються організмом. Виходить, що цукор і всякі добавки з йогурту ми отримуємо, а корисні речовини пролітають мимо. Оптимальний рівень жирності молочних продуктів (якщо ви хочете отримати від них користь) - 5-9 відсотків.

Мюслі і пластівці

У рекламі показують, що це кращий варіант сніданку, адже він багатий клітковиною, вітамінами, мінералами і наповнить вас енергією на весь день. Чи так це? Частково. Енергія дійсно з'явиться, адже крупи, масла, цукор і фруктові добавки, які містяться в пластівцях, це суцільні вуглеводи. А вуглеводи = енергія. Але є і проблема, адже це швидкі вуглеводи. Після них ви дуже швидко зголоднієте знову. Також вони негативно впливають на фігуру. Ну а людям з цукровим діабетом вони взагалі протипоказані.

Сухофрукти

Самі по собі сушені фрукти не можна назвати чимось шкідливим. Хоч і корисних властивостей вони зберігають в собі вкрай мало. Але ось ті красиві сухофрукти, які ми купуємо в магазині - справжнє зло. Чому? Дуже просто: для того, щоб фрукти зберігали гарний колір, були солодкими і виглядали як в рекламі, їх обробляють в цукровому сиропі. Нерідко з додаванням ароматизаторів і барвників. Ясна річ, що такий продукт ніяк не може бути дієтичним і корисним. Адже це вже швидше цукерка, ніж щось натуральне.

Горіхи

Якщо у вас немає схильності до алергій, ви не страждаєте від висипань, почервонінь та інших шкірних неприємностей, ви не худнете і не скаржитеся на тиск - можна сміливо продовжувати їсти горіхи хоч кожен день. Але важливо пам'ятати, що ідеальна добова доза - всього 5-6 горішків на добу. Людям, у яких бувають алергічні реакції та інше, перераховане вище, варто відмовитися від цих продуктів. Особливо від арахісу, він сильніше інших горіхів провокує появу висипань на обличчі.

Магазинні соки

Як би не намагалися виробники переконати вас, що в пакеті тільки фрукти і нічого крім фруктів, швидше за все, це брехня. Свіжі соки корисні, але в магазинних є консерванти, цукор, барвники і підсилювачі смаку. Все це не несе великої шкоди організму, але і користі надає дуже мало.

Замінники цукру

Багато хто думає, що при схудненні потрібно обов'язково замінювати цукор спеціальними маленькими пігулками. Тут ми повинні вас розчарувати - це мало того, що не працює, так ще й діє в зворотну сторону. Справа в тому, що замінники цукру, такі як ксиліт, сорбіт, ізомальт, лактит, мальтит, маніт піддаються інтенсивної обробці і часто виходять з інгредієнтів ГМО. Вони більше підходять для діабетиків, адже мають низький глікемічний індекс. Але також у великих кількостях вони і самі можуть спровокувати діабет. Також після таких підсолоджувачів дуже швидко хочеться їсти, тому ви легко можете почати переїдати.

Фрукти

Так, вам не здалося. Дійсно далеко не всі фрукти несуть користь для організму. Яблука, які пролежали в холодильнику занадто довго, вже не містять нічого корисного. Також важливо пам'ятати, що всі фрукти і овочі потрібно ретельно мити, щоб видалити з них шар пилу, бруду і воску, яким їх натирають для кращого збереження. Що стосується шкідливих фруктів, до них можна віднести банани, хурму і різну екзотику, яка доїжджає до наших широт в зеленому вигляді і залишається дозрівати. З шкідливого тут (в перших двох випадках) - великий вміст вуглеводів і майже повна відсутність вітамінів і наявність різних штучних добрив (у випадку з екзотичними фруктами і ягодами).

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги