Лайм

Ситна лазанья за годину: покроковий рецепт відмінної страви італійської кухні

Смачна і проста страва на будь-який стіл

Хочете здивувати своїх гостей оригінальним блюдом? Або плануєте порадувати близьких смачною вечерею? А може ви просто хочете побалувати себе чимось смачненьким? У цьому матеріалі ми розповімо, як всього за 1 годину приготувати дивовижне італійське блюдо своїми руками.

Лазанья - знамените італійське блюдо з тонких листів тіста або макаронів та начинкою з м'яса, сиру та соусу. Щоб приготувати лазанью нам знадобляться такі інгредієнти: листи лазаньї заморожені (9 шт., можна замінити будь-яким тонким тістом, яке не піднімається і не стає жорстким при приготуванні), сир твердий (300 г), фарш м'ясний (600 г), помідори (4 шт.), цибуля (2 шт.), часник (2 зубчики). Для соусу: молоко (800 мл), вершкове масло (100 г), борошно (4 ст. л.), сіль і перець (за смаком), зелень (пучок).

Крок 1: Спочатку готуємо соус. Для цього потрібно підігріти молоко, в окремій ємності розтопити вершкове масло і додати до нього борошно. Потім влити молоко в масло, постійно помішуючи. Всі інгредієнти потрібно додавати поступово, щоб не було грудочок. Помішуємо соус і доводимо його до кипіння. Після цього солимо, перчимо і залишаємо варитися на пару хвилин. Соус повинен бути густим.

Крок 2: Цибулю чистимо і ріжемо кубиками, помідори подрібнюємо в пюре, часник дрібно ріжемо або чавимо.

Крок 3: Сир натираємо на тертці.

Крок 4: Лук і половину часнику обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.

Крок 5: Додаємо фарш. Важливо постійно помішувати м'ясо, щоб воно не збивалася в великі грудки. Смажимо близько 6 хвилин.

Крок 6: Додаємо помідори, сіль і перець. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 7 хвилин.

Крок 7: Додаємо другу частину нарізаного часнику і дрібно нарізану зелень, перемішуємо.

Крок 8: Третину молочного соусу (він же соус "Бешамель") переливаємо в окрему ємність. А в решту соус додаємо м'ясну суміш.

Крок 9: На дно форми для запікання кладемо третину м'ясної начинки, зверху посипаємо сиром, крадемо зверху листи лазаньї (щоб вони простіше пропікалися, їх можна заздалегідь трохи відварити). Потім знову кладемо шар м'яса, натираємо сир і зверху накриваємо все листами тіста. Продовжуємо так робити, поки не закінчаться інгредієнти.

Крок 10: Відправляємо лазанью в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готову лазанью можна ще раз присипати сиром, дати їй охолонути 10-15 хвилин і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини  

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких