Лайм

Як варити каву в турці: прості поради і секрети гурмана

Як приготувати ідеальну каву вдома

Чи помічали ви, що домашня кава дуже сильно відрізняється від напоїв, які продають в кав'ярнях? А чи знаєте, чому так відбувається? Вся справа в тому, що вдома ми часто не дотримуємося правильної технології, обираємо не той сорт і порушуємо важливі правила приготування. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як правильно варити каву своїми руками.

Отже, для початку потрібно розібратися в сортах. Для варіння в турці годяться далеко не всі зерна. Вся справа в тому, що сорт і вид зерен впливає на їх смакові якості. Одні можна варити в турці, інші краще розкриваються в спеціальному пресі або кавомашині, треті ідеально підходять для фільтра.

Для турки годиться кава самого дрібного помелу. Також краще всього при такому способі приготування розкривається арабіка, робуста може не давати бажаної гіркуватості. Кращими виробниками такої кави вважаються Lavazza, Illy і Totti.

Як же правильно варити каву? Пропонуємо вам вивчити цей процес максимально детально, дотримуючись нашої покрокової інструкції.

Крок 1: Насипаємо кави в турку. На 50 мілілітрів води потрібно близько 4-5 грам кавового порошку.

Крок 2: Якщо ви хочете додати цукор, його обов'язково потрібно класти в турку відразу. Тому, якщо хочете, на цьому етапі майбутній напій можна підсолодити.

Крок 3: Наливаємо воду, обов'язково холодну, і ставимо каву на повільний вогонь.

Крок 4: Тепер потрібно дочекатися, щоб кава гарненько прогрілася. Коли це станеться, на поверхні утвориться щільна піна.

Крок 5: Тепер напій потрібно інтенсивно перемішати. Запам'ятайте, що розмішувати каву в турці можна тільки один раз.

Крок 6: Як тільки на каві з'явиться темна пінка, будьте готові знімати її з вогню. Робити це потрібно одразу ж, як тільки ви помітили навколо піни появу бульбашок.

Порада: Для більш міцного смаку можна поставити турку на вогонь кілька разів. Тільки не допускайте википання напою. Також, для додання вашій каві більш оригінального відтінку, можна додати при варінні трохи морської солі, перцю або кориці. Чудовою приправою до чорної кави є апельсинова цедра та імбир.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Хочуть бути головними: які знаки Зодіаку прагнуть домінувати над іншими

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які намагаються у всьому домінувати над іншими людьми – серед них Леви та Овни

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї