Плануєте смачний стіл на зимові свята, але вам набридли звичні страви? У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати оригінальне частування, яким ви точно зможете здивувати своїх гостей. А найприємніше те, що на створення цієї смакоти не доведеться витрачати великої кількості часу.
Для приготування жульєну вам знадобляться наступні інгредієнти: печериці (500 г), твердий сир (300 г), сметана (200 г), цибуля ріпчаста (2 шт.), рослинне масло, сіль і перець (за смаком).
Крок 1: Для початку займемося грибами. Їх потрібно ретельно промити і нарізати на 4 частини.
Крок 2: Потім потрібно дрібно нарізати цибулю і обсмажити її на сковороді до золотистого кольору.
Крок 3: Коли цибуля буде готова, потрібно додати до неї на сковороду гриби. Смажити їх слід до готовності, це займе близько 10-15 хвилин.
Крок 4: Тепер треба додати сметану, ретельно все перемішати, всипати все спеції і тушкувати страву близько 5 хвилин. Якщо маса вийде надто рідкою, можна додати трохи борошна.
Крок 5: Майбутній жульєн потрібно перекласти в формочки або глиняні горщики, посипати тертим сиром і відправити в духовку на 5 хвилин при температурі 220 градусів.
Крок 6: Коли сир перетвориться в апетитну скоринку, жульєн можна діставати з духовки і одразу ж подавати до столу. Блюдо також можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
- Читайте також, чим можна замінити звичні новорічні салати. У цій статті ви знайдете рецепти страв, які можна приготувати замість традиційного олів'є.
- Раніше The Lime розповів, що приготувати до святкового столу на Різдвяний піст. Які страви і продукти можна сміливо вживати під час посту - читайте в нашому матеріалі.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.