Лайм

Готуємо гарячий глінтвейн до свят: покроковий рецепт і секрети з приправами

Як приготувати найпопулярніший зимовий напій

Глінтвейн - найвідоміший зимовий напій, його п'ють у багатьох країнах світу. Це ароматне частування асоціюється з Різдвом, Новим роком, ошатними і гучними ярмарками, канікулами і першим пухнастим сніжком. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати смачний глінтвейн самостійно.

Для приготування напою вам знадобляться наступні інгредієнти: сухе червоне вино (1 пляшка), апельсин (1 шт.), вода (125 мл), гвоздика (3-4 зірочки), цукор (3 ст. л.), мелений імбир (1 ч. л.), мелений мускатний горіх (0.5 ч. л.), кориця (2 палички).

Крок 1: Почнемо з головної хитрості цього рецепта: всі спеції і воду потрібно змішати в невеликій каструльці і поставити на маленький вогонь. Бажано постійно помішувати інгредієнти, щоб нічого не пригоріло. Коли рідина закипить, зняти з вогню і дати настоятися 15 хвилин.

Крок 2: В більш глибокій каструлі змішати відвар спецій, червоне вино і цукор. Потім додати нарізаний кружечками апельсин.

Крок 3: Поставити майбутній глінтвейн на плиту і довести до кипіння на повільному вогні.

Крок 4: Як тільки напій закипить, його одразу ж потрібно зняти з плити, розлити по кружках і подавати до столу. Чашки можна прикрасити часточками апельсина.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні