Лайм

Рецепт запеченої картоплі з беконом і сиром - легко і смачно прикрашаємо новорічний стіл

Як просто і швидко приготувати частування на свято

Гості вже на порозі, а ви ще не встигли приготувати основне блюдо? Нічого страшного. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як легко і швидко приготувати смачне і ситне частування з найпростіших продуктів.

Для приготування запеченої картоплі вам знадобляться наступні інгредієнти: картопля (10 шт.), масло рослинне (3 ст. л.), твердий сир (250 г), сметана (180 г), бекон (350 г), цибуля зелена (1 пучок ), сіль і перець (за смаком).

Крок 1: Картоплю потрібно помити і почистити. Покладіть картоплю в воду, щоб вона не темніла.

Крок 2: Частину бекону нарізати на дрібні кубики, решту бекону порізати смужками.

Крок 3: Сир нарізати смужками шириною приблизно 1-2 сантиметри.

Крок 4: У кожній картоплі зробити кілька надрізів гострим ножем.

Крок 5: Картоплю промокнути паперовим рушником, змастити олією, посипати сіллю і перцем.

Крок 6: В розрізи покласти смужки бекону. Викласти картоплю на деко, застелене папером для запікання, і відправити в духовку на 60 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7: Тим часом нарізаний бекон обсмажити на сковороді кілька хвилин.

Крок 8: Дістати картоплю з духовки, покласти в розрізи сир і пекти ще 5-10 хвилин до тих пір, поки сир не розплавиться.

Крок 9: Готову страву полити сметаною, присипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і шматочками обсмаженого бекону.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні